Tre tågluffares guide till Europa

På en månad hann vi göra en hel del missar som inte vill att du ska göra. Här är våra bästa tips till dig som vill upptäcka kontinenten med tåg!-  Du kan se och boka alla dina tågbiljetter i hela Europa här
-  Du kan boka alla dina hostel här. Här kan du också se på bilder och läsa reviews, vilket är bra om du vill undvika otrevligheter som tex bed bugs. De har också släppt en helt okej app till ipone/ipod, väldigt fiffigt när man är på resande fot och inte alltid har tillgång till dator.
-  Boka inte vandrarhem för många dagar i förväg. Det är skönt att veta att man har tak över huvudet, men det är inte så roligt att behöva avboka 4 hostel för att man har missat ett tåg och måste ta ett annat nästa dag. När du bokar hostellet betalar du 10% först, och resten när du kommer fram, men de 10% du betalar först får du inte tillbaka när du avbokar ett hostel.
-  Köp en ordentlig ryggsäck och lär dig packa den rätt här!
-  De allra flesta tågen är gratis om man har en interrailbiljett. Men en del snabbtåg kräver att man bokar en plats, och dessa kostar ofta inte mer än 5 euro, men ibland så mycket som 75 euro. Det går dock nästan alltid långsamma regionaltåg på samma sträcka, men där du måste byta tåg ofta. Dessa tåg är dock alltid gratis. 
-  Glöm inte: Pass, sjukförsäkringskort, kläder för alla väder, tvättmedel, en massa spel och tidsfördriv till tågresorna. Ta inte med sängklader, detta ingår ofta i priset på hostellet, om inte så kostar det runt 3 euro för hela tiden du stannar där. Sängkläder är tunga att bära med sig på i längden.
-  Fler tips, kartor, restider och information finns här
SÅHÄR TYCKTE VI OM STÄDERNA:
Finaste tågstation: Milano
Finaste stad: Venedig
Finaste hotell: Paris 
Finaste landskapet: Linz
Finaste parken: Köpenhamn
Bästa vandrarhem:
Sir Toby's, Prag
Bästa stad: Prag
Bästa shoppingstad: Berlin
Bästa utestad: Prag alt. Barcelona
Sämsta vandrarhem: Amsterdam
Godaste frukost: Münster
Roligaste festival: Nümegen
Händelserikaste stad: Paris alt. Prag
Största ölen: Barcelona
Mest actionfyllda tågresa: Ventimiglia - Milano
Krångligaste tågstation: Barcelona
Hedersomnämnande: Amsterdam


Kommentarer
Postat av: Hanna

Fast Avignon hade la ändå finare tgstation än Milano.

2010-09-17 @ 16:56:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0