Snälla hjälp mig

2009-01-30 kl 00:09:06
Okej ni måste göra mig en stooor tjänst. Det finns inga ursäkter. Vem du än är som går in på min blogg nu och läser det här. Det tar två minuter.
Jag ska söka ett fotojobb och ska skicka med 10 konsertbilder. Här är 13 st, så ni måste hjälpa mig att välja bort 3 av dem. Skriv en kommentar med de 3 siffror som motsvarar de bilder ni tycker är minst bra, och om ni vill får ni ju självklart skriva vilka ni tycker bäst om också ^^ Ni har tills måndag på er... GO!


1. Coldplay



2. Markus Krunegård



3. Kent



4. In Flames



5. Sigur Ros



6. The Cure



7. of Montreal



8. Kent



9. Kate Nash



10. Coldplay



11. of Montreal



12. Nordpolen



13. Nordpolen


Tack för hjälpen
Puss på er alla
//A

 Sommarkänslor och de bästa konserterna i mitt liv

2009-01-28 kl 18:09:10

Då och då kollar jag på P3 lives hemsida för att se om de har sänt några bra konserter det senaste. Och se vad jag hittade:
- Death Cab For Cutie på Arvika 08 (del ett)
Del två kommer sändas nästa måndag (2/2) kl 21.30 så se till att lyssna då! <3 Jag lovar att det är fint.
- The Kooks på Arvika 08. Gud jag såg verkligen inte en enda jävel som kunde stå stilla under den här konserten, och jag stod ändå ganska långt bak. Grymt bra.
- Markus Krunegård på Hultsfred 08. Spelningen som fick mig att inse hur genialisk han faktiskt är.

Det är extra kul när man var där och såg exakt de konserterna, även ifall mina minnen från Death Cab är ganska luddiga. Men åh, New Year <3. Och I Will Posses Your Heart, jag dör lite faktiskt. DEDICERINGEN TILL KILLEN MED JÄGERMEISTERFLAGGAN! <33 Det var bäst, jag hoppas verkligen att de har tagit med det i del två :D



Men nu tänkte jag lista de bästa konserterna jag har varit på:

Coldplay, Globen 08
Jag älskar när artister inte spelar sina låtar som de gör på platta, utan försöker förändra och förnya dem hela tiden. Den här konserten satt Chris Martin alldeles själv vid pianot (Pianon= <33) och spelade Hardest Part och gjorde den till en ballad. Tänka sig. Sen sprang de runt i hela globen, spelade nån låt med bara jättekonstiga instrument (typ munspel och bongotrummor) och de hade sjukt snygga ljussättningar. Den självlysande fjärilskonfettin som regnade över oss var ju inte helt fel heller.

Regina Spektor, Way Out West 07
Folk som Anneli beundrar: Folk som spelar piano, folk som sjunger bra, folk som är snygga, folk som är ärliga och jordnära. Allt detta har Regina. Jag tror hon har den finaste rösten jag vet på denna jord. Hon är så söt att man vill äta upp henne. Hela konserten vara bara kärlek rakt igenom.

Patrick Wolf, Arvika 07
Så sjukt bra. Patrick bara rockade fett. Strippade. Dansade som en galning. Skrattade åt personalen på festivalen som sa åt honom att han inte fick strippa på scen.

The Knife, Arvika 06
Elektroniska band kan lätt bli väldigt tråkiga. Min största besvikelse någonsin var när jag hade varit uppe hela natten för att se Pluxus. Jag var så sjukt peppad och sen när de väl kom upp på scenen spelade de bara låtar från den senaste skivan, som sög. Och de stod bara där och plinkade lite på en keyboard, skruvade lite på nåt på en manick, stod och nickade lite i takt med musiken. Fy fan vad lamt det var.
The Knife däremot. Herregud säger jag bara. De kommer in med självlysande masker och har framför scenen spänt upp en tunn svart duk som de projicerar ascoola filmkonstverk på. Jävligt skruvat, jävligt snyggt, och jävligt knife.

Zeigeist, Arvika 07
Gosh. De är lika Knife på många sätt. Musikaliskt sett är de väldigt lika, första gången jag hörde dem var jag helt säker på att det var Karin Dreijer som sjöng. De är också väldigt liak påscen, har en massa skruvade saker för sig och är mycket för visuella upplevelser genom filmprojektioner, extravaganta kostymer och ljuseffekter.

In Flames, Arvika 07
Jag kan väl inte påstå att jag är ett jättefan, men damn vilken show de bjöd på. Publiken var helt gaalen och bröt tillslut barikaderna längst fram. Jag som älskar både konfetti och fyrvarkerier blev överlycklig när Anders berättade att han också gör det, och att han hade köpt in grejer för 300 000 som "jag tänkte att vi kunde bränna upp nu" Och ja, resultatet kan du se här nedanför. Det var eld på scenen, konfetti över publiken och fyrverkerier bakom oss. S j u k t.


In Flames, Arvika 07

 Finmiddagen i bilder

2009-01-27 kl 16:01:29
I lördags firade vi Johannas födelsedag med finmiddag. God mat, goda vänner.



Fina flickorna



Kramiz_Mallan



Mannen


 
Linnea diskuterar



Erik, Per, Magnus



Hanna, Lenne



Hanna ser glad ut


 
Var så sexiga ni kan / Var så fula ni kan



Presentöppning vid elden


 
Antagligen den mest uppskattade presenten: En Twilightbok från Kat.
Av mig fick hon praliner och en Museskiva



Mangan och Lenne



Charmerande charader.


Förlåt för att min blogg allt mer och mer blir en fotoblogg (det kanske inte gör något iofs), men när man inte hittar orden så får bilderna tala istället. Just nu är allt... Lite uppochner, men det går över.
Men någon sorts update här då:
- Har jobbat natt nu de senaste helgerna så min dygnsrytm är helt fucked up (att lägga sig kl 4 en vardagskväll är inte ok) och nästa helg är det bara att dra på sig sin fagra rutiga skjorta igen. Men eftersom att jag jobbar natt på fredag tycker jag att Linnea kan planera sin utgång till på lördag istället för då jobbar jag dag för en gångs skull. Eller varför inte Sticky på torsdag, Top Floor och allt ju? Dessutom är jag ju ledig på fredagar ;) Fast mest av allt är jag sugen på hemmafest. Nåväl.
Läste iaf i ett mejl från chefen att hon inte tänker godkänna ledighet över hela lovet: "Om ni gör det borde ni verkligen fundera på om ni ska jobba kvar här överhuvudtaget" (DOH!) Men sommarplanerna löser sig nog ändå. På något sätt. Eh. Kanske om jag typ tar ledigt några veckor för festivalerna jag har planerat in, och däremellan jobbar 24/7. Haha.
- Projektarbetet har jag börjat på också och denna veckan ska jag vara färdig med alla böckerna hade jag tänkt mig, ser ut att funka än så länge. Tycker om att ni nu är mer uppdaterade om mitt projekt än min handledare är, eftersom att hon envisas med att vi ska använda skolplattformen PingPong som jag inte fattar ett smack av.
- Och idag ja... Vi var på världens sämsta film på filmfestivalen med filmkunskapen idag. Jag somnade, helt seriöst. Okej för att jag gick och la mig jättesent igår, men den var verkligen sämst. Nåt om... Nån snubbe. Så mycket hann jag uppfatta innan jag somnade.

Anyways.
Det var allt jag hade på hjärtat idag.
Puss hej
//A

 Sommarplanerna

2009-01-26 kl 00:45:26
Okej. Planen är att ta ledigt heela sommaren och sätta sprätt på så mycket pengar det bara går. OKEJ?!

Spikat och klart
Arvika: OMG: Depeche Mode Najs: Detektivbyrån
Hultsfred: OMG: Regina Spektor, The Killers, Markus Krunegård Najs: Anna Ternheim
Coldplay i sthlm

Om pengarna räcker till
Siesta: OMG: Markus Krunegård, Nordpolen, Tiger Lou Najs: Kleerup, T(i)nc (Låter ju inte helt fel)
Emmaboda: OMG: Markus Krunegård, Nordpolen Najs: Navid Modiri & Gudarna
Way Out West: Om de kan släppa några band nån gång?
Peace & Love: Najs: SMK, Anna Ternheim, TSOOL, Kleerup, Håkan
Roskilde: OMG: Coldplay
Bila till Berlin

VEM ÄR PÅ?

 Livet är gött

2009-01-21 kl 22:54:14
1. Jag fick mitt avi idag, imorgon ska jag hämta min tröja.
2. Jag fick ett sms från Stina som frågade om vi kunde byta nattpass, så nu är jag ledig på lördag och kan vara med på finmiddagen trots allt :) och Stina kan åka till Prag och tävla. Win-win liksom.

 Gift dig med mig!

2009-01-21 kl 22:45:13
Alltså. Killen i röd tröja <33


 Nya holgor

2009-01-17 kl 03:50:41


Fotade när jag var hos pappa sist (i julas). Gick upp kl 8 och tog de här bilderna bland annat, och idag hämtade jag ut dem.

1: Bessie på bryggan (De där bojarna används typ till att markera vems båtplats som är vems och ligger i vattnet på sommaren då såklart) Det var nån amerikan som frågade mig vad det var på DA fast jag visste inte hur jag skulle förklara så jag sa att det var en sorts boj bara, haha.
2: När jag köpte mitt fisheyeobjektiv fick man en macrolins till, som man kan skruva av och använda separat vilket jag gjorde till denna bilden. Såå... Bilden föreställer ett frostigt (skrynkligt) nypon. Det hade ni nog inte räknat ut om jag inte hade sagt det, eller? >___<
3: Utsikten från berget bredvid vår stuga, där jag har varit nära att ramla ner en gång när jag var liten :D Man ser iaf lite av taket av huset (th) gäststugan, vår gigantiska gräsmatta, vägen, båtarna på sina båtställ (tror inte det heter så men aja), vägen och havet.
4: Lite ekor och sånt som ligger på land över vintern, samt områdets bastuflotte (Gotta love it)

Jaja. Andra saker jag gjort idag:
* Var ledig från skolan (Kommer ju vara det varje fredag hela terminen ut. NAAJS)
* Fotade Lenne till en fotoläxa
* Kollade på Let's Dance (Lotta åkte inte ut, weehoo)
* Åt godis och chips och blev tjock med Mallan

Om det fortfarande är någon som är intresserad av att ha en Annelikalender på sin vägg så kan jag berätta för er att jag har påbörjat ett arbete med en nu, eftersom att det verkade som att det var en del som ville ha en (håhå) Jag lovar att den kommer bli fin, så om du vill ha en så får du säga till. Är det många som vill ha kanske jag får mejla ut den och så får man skriva ut den själv.

Nåja, dags att sova
//A

 När rosor inte luktar gott

2009-01-15 kl 19:13:46

Vid Frölunda Smedja bor det sedan ett tag tillbaka folk som har det svårt i röda baracker. De är alkoholiserade, missbrukare eller lite sinnesförvirrade och man vill helst inte sitta bredvid dem på bussen. Mest för att de flesta av dem inte luktar blommor direkt.
Förutom en kille.
Han luktar blommor.
Rosor, för att vara exakt.

Han har brunt, tovigt hår som går till axlarna ungefär, en beige tjock dunjacka á la Miechelin och slitna blåjeans. Han sitter alltid på bussen med en vit plastpåse och en såndär air freshener (med rosdoft) som man har på toaletter för att det ska lukta gott. Och så sitter han där på bussen och sprejar ner i sin plastpåse i en halv minut ungefär, för att sedan sniffa det. Sen sprejar han lite till, och sniffar. Sprejar och sniffar, sprejar sniffar, sprejarsniffarsprejarsniffar. Hela vägen in till stan. Bredvid mig.
Jag får ont i huvudet och sätter mig på ett annat säte, det lediga säte som är längst bort från honom, men jag inser att hela bussen luktar rosor.


Inte okej.
//A


 Mot huvudstaden

2009-01-15 kl 17:08:26
Jag var ute och promenerade med Bessie i måndags när Johanna ringde mig på mobilen och undrade om jag ville följa med till stockholm nästa dag. Och ja, det ville jag.
Grejen var att Linnea skulle åka med på denna endags shoppingtur till la capitál, men hon avböjde kvällen innan och Johanna hade lätt panik.
Men det blev en fin dag.

Jag sov 2 timmar den natten
tåget gick 06:00
jag kunde inte sova på tåget
gick runt på stan i 7 timmar
jag kunde knappt sova på tåget tillbaka
och när jag kom hem kl 22 däckade jag i min säng med kläderna på.


På tåget



Sergels Torg (den obligatoriska turistbilden)



Sturis (snea bilder är min nya grej)



Stockholms mindre invånare



Köpa mandlar



Hötorget



Lunch <3


En snygg brud vi träffade



På Weekday



Johanna i väskdjungeln



En gul Johanna (tror det blev så för att det inte var helt mörkt när jag
laddade kasetten med dubbelexponeringar)



Plattis



Plattis (Dubbelexponerad, fastän man knappt ser tunnelbanan.
Men lite i himmlen typ.)



Tunnelbanan



Nån röd snubbe nånstans nära medis



En favoritbild från dagen



Puss hej
//Annäli.

 En söndag utan dans

2009-01-11 kl 14:51:43

Jodå, för det mesta går det bra. Det är bara när jag är ensam som jag tänker på sånt man inte får tänka på, typ som nu, när jag egentligen borde skriva litteraturanalyser. Och om kvällarna när man ska sova, och på bussen till skolan och lite sånt.
Söndagar blir så tomma utan dansen, man gör verkligen inget vettigt alls.



Nej, nu ska jag banne mig skriva de där analyserna, annars kommer jag få IG i litteraturhistoria, jag svär.
Pöss
//A


 Nya bilder

2009-01-11 kl 04:20:44

Hos Linnea igår








Puss
//A


 Iamreadyiamreadyforthefloor

2009-01-08 kl 17:29:19
Japp första dagen i skolan idag, men vi hade inga lektioner. Vi kom, vi såg, vi gick.
Läraren kom aldrig X) Mm jag älskar Schillerska, bristen på kommunikation liksom <33 ("Jaa men nu ska alla treor i hela Göteborg till Scandinavium, men vi vet inte varför")


Jag fick iaf mina två skivor idag från Cdon. Bara en sissådär vecka försenat. Det är den 8 jan idag och jag har redan köpt 5 skivor denna månaden.

#61 The Cure - Staring at the Sea (Min 7e The Cureplatta) :)
#62 Nordpolen - På Nordpolen
#63 Hot Chip - The Warning (Cdon)
#64 Familjen - Det snurrar i min skalle
#65 Death Cab For Cutie - Transatlanticism (Cdon)





Du kan gömma dig Ida, men du kan inte fly :*




Kollade mitt nya schema idag också, ser rätt gött ut. Jag är ledig på fredagar och slutar inte så farligt sent. (Okej på måndagar slutar jag 17, men det är foto så det gör inte så mycket)
Nu ska jag ringa och klaga på Ticnet lite, som har makulerat mina betalda Coldplaybiljetter.
Puss hej
//A

 Ny tröja

2009-01-08 kl 02:36:16
  
Puss på den
//A

 Åhå

2009-01-06 kl 23:00:27

Dagen i korthet:
- Hittade en jättefin skjorta från Acne på stan, ska köpa den imorgon <3
- Fikade med Mallan på Grappolino
- Myste hos Gunnar
- Tog en massa polaroider och holgor
- Gjorde en fejsbok åt Mallan
- Fick reda på att min alldeles egna danslärare Charlotte Sinclair ska vara med på Let's Dance :)

En fin dag, synd att batteriet till min systemare var slut bara. Men här får ni några polisar:

   

Hm, Malin bajsar enligt hennes facebook.
Nåja, puss hej
//A


 2008

2009-01-05 kl 00:30:22
Jag gjorde ju en resumé av 2008 på bilddagboken så jag tänkte göra en här med, men kanske lite mer uförlig än på min bdb.


JANUARI
Ledordet var myskvällar. Gärna hos Gunnar med Alfapet (jag vann) men även hos mig ibland eller på nåt café.
Jag och Malin byggde misslyckade snögubbar utanför Shell
Jag gick på electrokvällen på Meths
Jag var hemligt kär
Jag fick glasögon och kunde välja mellan att se ut som en bibliotekarie eller en emo-bibliotekarie.
Jag for ner till Halmstad för att träffa Markus och fota hans band, inte helt lyckat dock.
Dancer in the dark tog mig med storm
Och det stormade (på riktigt)




FEBRUARI
Jag stängde in mig på mitt rum och lyssnade på Radiohead tills öronen ramlade av
Simon och jag åkte till Stockholm och såg The Cure. Sjukt dålig konsert egentligen, men jag var så glad att jag grät ändå.
Det blev inofficiell klassfest någonstans i Majorna och vi shakade till Scatman, den officiella klasslåten
Vi hade den ultimata myskvällen hos Gunnar med god mat och tre efterätter. Frukt i smält choklad liksom <3
Pappa flyttade till landet
Jag sökte jobb på Donken
Firade ännu ett år som singel på alla hjärtans dag (jag har aldrig haft en kille den dagen)
Jag älskade Frankie (min balettlärare. "Inte såhär, SÅHÄR!")
Jag var väldigt glad, var kär och hade vårknäslor (i februari, haha)
Markus kom hit och bodde här ett tag. Slappishelg ftw




MARS
Jag köpte min Polaroidkamera av en sur tjock invandrarkvinna på Blocket
Mc Donald's tyckte att jag verkade som en ansvarsfull tjej (hahaha) och anställde mig
Mando Diao kom till Lisebergshallen så jag gick och såg dem. Lite sådär halvbra
Johanna gifte sig med David
Jag gick på fest hos Olivia och dansade på borden som man alltid gör på Olivias fester
Ida, Kajsa och jag åkte upp till Uddevalla för att se Kent, sjukt bra. Fina ljuseffekter (Lasern <3 Ljusväggen <33)
Firade påsk hos pappa
Hade tjejmiddag hos mig med finaste flickorna och bjöd på min legendariska vegetariska lasange
Jag åkte till Öörebrooe och hälsade på Elin & Carro. Vi gjorde anden i glaset, picnicade i snön och bakade muffins
Åkte till Halmstad och hälsade på Markus & hans kossor




APRIL
Fasen var mitt nya svärord
Jag failade på dansuppvisningen: Ramlade och tappade paljettbanden
Jag lyckades tappa två sallader på golvet på jobbet
Snyggaste killen på skolan klippte av sina lockar så att jag kom fram till att han inte var så snygg egentligen.
Johanna klippte mitt hår
Jag firade Valborg i Slottis för första gången, blev lagom full, pratade kinesiska, dansade och aktade mig för poliserna




MAJ
Årets första grillkväll tillbringades på Hovåsbadet. Vi hade tom med oss grill, tändstickor och saker att grilla.
Det var fint väder nästan jämt så vi spenderade dagarna på en filt i Slottis
Schillerska spelade fotbollsturnering mot bla LM, Hvitfeldtska och Rudebäck. Jag tror vi kom tvåa
Jag lyssnade mycket på Death Cabs Narrow Stairs and i liked it
Hade jättemycket i skolan och tröstade mig med Just like heaven.
Jag kom fram till att min nästa pojkvän ska vara en pianist
och att jag trots allt ska söka till Psykologlinjen på högskolan




JUNI
Det var varmt! På jobbet kämpade vi mot köerna i 35 grader varma kassor
När jag var ledig hängde jag med kompisarna, oftast vid havet där det var lite svalare
Det var balkonghäng @ my place med vin och kladdkaka
Jag klippte mitt hår kort och dog lite
Vi åkte till Hultsfred! Det var sjukt najs:
Vi partade med Markus, schillerskaungar, stekarjesus och randomfolk i ko-kostymer, allsjöng till Håkan, frös, bråkade med Södertäljebor, träffade bajsmannen, blev bjudna på rödvin, tappade rösten, dansade till The Hives, snärjde grafittimålande stockholmare, beskådade idyll & misär, planterade basilikaplantor och hade det jävligt GÖDH!
Jag peppade inför Arvika
och kärade ner mig i snygga fransmän med dålig engelska




JULI
Vi drog till Arvika!
Vi dansade, sjöng, svettades, brände oss i solen, lyssnade på fin musik, träffade pennsnurrare, hittade godis, sov inte, åt inte, pratade skånska, blev dysläktiker, grillade flintastek, pratade med Jack Sparrow, norrmän, BD-poppare, Elin och div. snygga människor, kärade ner mig lite,  lyssnade på Pontiac, drack 11 olika drycker på samma gång, ramladetogossuppochsen ramlade vi omkull igen.
Jag föråt mig på nudlar,
jobbade ihjäl mig och hade en av de värsta dagarna på donken,
hängde på balkongen hela nätterna med fin musik,
åkte till Grundsund där vi badade, spelade kubb, pallade vinbär från grannarna, fikade och fotade massor




AUGUSTI
Vi drog till Way Out West och kollade på BDs sista spelning (Hej hopp) Franz Ferdinand (mycket bra) Sigur Rós (ruskigt bra)
Blev utslängd från Flygarns Haga för att jag höll i ett vinglas
Började skolan igen och hade massor av ångest
Jag köpte min Holga och livet blev psykadeliskt
Vi gick på Kulturkalaset, fast inte så mycket som jag ville eftersom att jag jobbade




SEPTEMBER
Jag fyllde 18 och vi firade detta genom att åka till Stockholm där vi såg Coldplay (Sjuuukt fin konsert)
vi dansade bland självlysande fjärilskonfetti, åt lunch på Stureplan, mös i gamla stan, kollade på slottet, shoppade, åt god mat, gick vilse, åkte tunnelbana, stod på fel sida i rulltrappan, träffade Jon, träffade göteborgare.
Väl hemma i Göteborg besökte jag Stickys Top Floor för första gången
Kollade på Håkan på Liseberg
Någon trodde att jorden skulle gå under
och jag konverterade bögar




OKTOBER
Månadens ord var konsert: Nordpolen (mfl) Zeigeist, Of Montreal
Jag blev lite kär i Nordpolen och insåg hur genialisk han var
Jag hade födelsedagsfest hos mig
Jag for till Stockholm igen och vi kollade på konserter, drack goda drinkar, hoppade i konfetti, gick på höstpromenader och kollade på centralskolan.
Jag köpte min blixt och mitt fisheyeobjektiv
Brände sönder min hand på jobbet (spillde ut kaffe över den)
Jon kom till Göteborg och jag fick äran att visa honom runt




NOVEMBER
Det var kallt och jag dog lite
Jag började jobba natt och dog lite
Jag blev sjuk och dog lite
Mamma & pappa bråkade jättemycket och jag dog lite
Jag failade på Svenska Nationella och dog ganska mycket
Jag drömde mig bort från Göteborg
Festade med partyhattar
Pratade spanska på fyllan
Fikade på Vasa 3 gånger i veckan och min plånbok dog lite
Gick på Lennes födelsedagsfest och hade skitkul





DECEMBER
Månadens ord var fest. Varje helg, gärna mer än så. Krogen eller hemmafester spelade inte så stor roll, bara jag fick fly lite.
Jag ville gå på Nordolen, men fick inte komma in
Det var sjukt mycket i skolan
Det var mycket med familjen
Det var jobbigt med alla känslor
men jag ryckte upp mig när jag behövde det som mest och klarade de flesta slutproven finfint.
Sen blev jag jättesjuk och jobbade inte på tre veckor.
Firade jul två gånger för första gången
och firade nyår i Stockholm, den bästa hittills (90-04 firade jag i Skåne hos min mammas kompis och det var sjukt lamt, 05 firade jag med Johan och det var trevligt men lamt, 06 firade jag hos Gunnar och vi satt på hennes rum hela natten och 07 var jag på en kaotisk fest) 


Meen det var ett fint år. bättre än 07, men 09 ska bli finare.
Puss på er
//A

 Idaaag hade vi varit i Stockholm

2009-01-04 kl 17:44:58

På tåget

 Happy New Year

2009-01-04 kl 16:50:01
Lite bilder från nyår
(uppdaterad 11/1)










RSS 2.0