Annelis lov

2008-03-29 kl 23:27:39
Hallo alla människor.
Idag är det lördag och påsklovet är snart slut. Som ni såg i mitt förra inlägg så har jag haft fullt upp med att flänga runt i vårat avlånga land så jag har inte haft tid förren nu att berätta för er om allt som hänt.

Torsdag
Efter skolan åkte jag till Frölunda Torg för att framkalla bilder. Bra pris: 1:50 om man hämtar dem efter en timma :) Under tiden strövade jag runt på torget för att slå ihjäl lite tid. Jag hamnade på Wettergrens där de hade bokrea och jag gick omedvetet mot hyllorna där de hade fotoböckerna (A) Självklart hittade jag en dyr bok som verkade jättebra som jag bara var tvungen att köpa -.- 500 kr fattigare stressade jag hem igen för att packa kläder och andra livsnödvändiga saker som påskgodis och kameragrejor.
Pappa hämtade oss en halvtimma senare och snart var vi fast ute i ingenstans (på vårat land)

Fredag
Jag gjorde ingenting, eftersom att det är det enda man kan göra på landet.
image53
Frukost

Lördag
Jag åt godis. Punkt.
image54

Söndag
Mamma körde mig tidigt på morgonen hem till mitt kära Göteborg för att jag skulle ta tåget därifrån till Örebro för att träffa Elin Pelin och Carro Barro. Jag höll på att missa tåget och jag trodde för en minut att jag hade gått på fel tåg. Men det hade jag inte. Elin mötte mig med sin charmiga närkiska dialekt som man inte kan annat än le åt.

Måndag
Vi bakade muffins och tog med oss på en picnic i snöovädret. Vi satte oss vid en sjö och mumsade som om vi aldrig ätit sötsaker innan (så var ju inte fallet egetligen, vi hade alla tre ätit sjukligt mycket godis under påsk)
image51
Carro & Elin


image52
Vinter i mars.

På kvällen gjorde vi anden i glaset och vi fick reda på en massa bra saker som tex:
- Min nästa pojkvän kommer komma från Qba (Vilket vi tolkade som Kuba)
- Han kommer även att vara lös i magen bland annat. (Vi fick ett svar i stil med ERYNWL så vi valde att sätta betydelser på alla bokstäver istället, så L:et fick stå för lös i magen. Det var det första på L som ploppade upp i min skalle)
- Elins nästa pojkvän kommer heta typ Pukmrl. Hoppas att de blir lyckliga.
- Vi kommer att hålla kontakten i många år
- Jag skulle få jobbet på Mc Donalds

Tisdag:
När vi vaknade på morgonen (KL 6!!) var hela världen vit. Det såg ut som om man befann sig i en tomtesaga eller nåt <3 Sjukt fint var det iaf. Men jag blev lite stressad vid tanken på Göteborgs kollektivtrafik vid snöväder. Jag skulle nämligen åka hem den dagen och mitt tåg skulle komma fram klockan 12. Klockan 15 skulle jag på arbetsintervju på Mc Donald's och däremellan skulle jag hem med bussen, packa om och åka tillbaka in till stan igen. Det ger ju liksom inte så gott intryck om man kommer försent till intervjun. Men jag kom faktiskt i tid, tom så att jag hade lite marginal.
I början var jag lite nervös, men när jag fick vänta i en soffa på att chefen skulle bli klar med en annan intervju, kom flera som jobbade där fram till mig och presenterade sig och önskade mig lycka till osv. Man fick en bra känsla av stället liksom så när jag väl gick in till chefens kontor var jag inte nervös alls. Hon var dessutom jättetrevlig.
Efter intervjun tog jag tåget till Halmstad för att träffa Markus.

Onsdag
Vi åkte in till stan för att kolla på Horton, sjukt rolig film.

Torsdag
Jag åkte hem för att städa för att en timma senare kom Linnea, Malin Johanna och Johanna hem till mig. Jag bjöd på vegetarisk lasange och vi hade det grymt trevligt.
image56
Tjejmiddag

När jag kollade min mejl fick jag reda på att jag fått jobbet :)

Fredag
Jag degade lite, städade efter gårdagens matlagning (grymt jobbigt) och på kvällen åkte jag inte till stan med Erik för att fika.
image55
Mina första polaroidbilder <3

Lördag (idag)
Idag var jag på introduktion på -jobbet- (Det känns lite tufft att kunna säga "jobbet", så jag kommer göra det nu bara för att verka cool)
Jag fick en massa papper att fylla i och den trevliga chefen visade mig och en annan tjej runt. Vi svansade efter chefen medans hon visade oss personalrummet, omklädningsrummet, köket kylen & frysen osv. Alla våra kollegor verkar väldigt trevliga och skämtade med oss trots att vi knappt känner dem.

Jag kom fram till att nu när jag ska jobba på Mc Donald's kommer jag se mig själv lite grann som SvampBob Fyrkant. Han står ju och steker krabburgare på Krångliga Krabban. Ironiskt nog stod en annanas på bordet när jag kom hem.
Jag får ta och skaffa mig en snigel som husdjur också.


Fan, detta inlägget blev långt det här med.
Jag lovar att jag ska bättra mig, ni orkar inte läsa allt när det är så långa inlägg.
Hoppas att ni inte dog iaf
Puss hej
//A

 En snygging säger hej

2008-03-17 kl 20:35:17
image45
Anneli herself

Bilddagbokens nya design förvirrar mig :(

 Konsert, Tjernobylbarn, dåliga val och hår

2008-03-17 kl 19:05:38
Tjoho allihopa.
Jag är ganska glad för tillfället för att jag läste just att jag blivit kallad till arbetsintervju på Mc Donald's igen. Denna gången hann jag läsa mailet innan det var för sent (!)
Grattis till mig! :)
Idag är det måndag, och måndagar brukar generellt vara ganska jobbiga. Det är första dagen på veckan och man vet att det är två evigheter kvar tills nästa helg + att jag går till 4 på måndagar. Då är det lite jobbigt att gå upp på morgonen vill jag lova. Men idag när jag vaknade tyckte jag att det var ovanligt ljust i mitt rum. Jag släpade mig fram till mitt fönster och såg till min förfäran att det var snö ute! Denna måndagen skulle bli jobbigare än vanligt.
Men nu ska vi inte klaga.
Ni vill förstås veta hur jag har haft det i helgen så jag drar det:

FREDAG:
Jag var i Uddevalla och kollade på min forna favoritgrupp Kent. Det var i sissådär 7-9an som jag var helt galen i dem. Jag kunde allt om dem, jag visste vilken skola i Eskilstuna de hade gått i, vad deras barn hette och när medlemmarna fyllde år. En gång firade tom. jag och min kompis Jocke Bergs födelsedag.
Sen blev jag vuxen och tråkig och insåg att svart hår och kajal i halva fejset nog inte var så coolt ändå. Men men.
Det var iaf kul att återfinna gammal kärlek. Bra var det också, bästa konserten jag varit på på länge! Jag tyckte iofs att de kunde ha kört lite andra låtar, men det är väl sånt man får leva med.
Jag kom hem klockan 3 typ och däckade i min säng. Jag fick dock inte sova så länge för jag skulle upp klockan 11 på morgonen igen eftersom att jag hade balett på morgonen.

image46
Koola lasereffekter

image47
Snygg ljusvägg

image48
Jocke Berg

LÖRDAG:
Frankie är underbar. Han visade hur vi inte ska hålla med armen och höll den som ett tjernobylbarn <3 (För er som inte vet hur technomovet "Tjernobylbarnet" ser ut: fråga mig så visar jag. Eller så kan du gå in här: http://youtube.com/watch?v=uPO3Q-bkbdo&feature=related) Det är ett fantastiskt dansmove att impa med på dansgolvet. Man får garanterat minst 10 ragg på en gång. Jag har testat.

Senare på lördagen ringde allas vår kära Johanna. Hon ville att jag skulle komma hem till henne och mysa, men jag var redan bjuden på fest hos Olivia. Egentligen var jag inte så pepp på att gå, eftersom att det var en maskerad med musikstilstema och jag hade ingen aning om vad jag skulle klä ut mig till. Erik var också bjuden och vi beslöt oss för att gå dit outklädda (Ja vi är tråkiga). Olivia såg på oss med en bekymmrad blick när hon öppnade dörren för oss och försökte tvinga på Erik en country-utstyrsel, utan större framgång. Mig var hon lite snällare mot och satte på mig en stor blå skjorta med upprullade ärmar och letade fram ett par svarta tights jag fick ha. Som grädden på moset fick jag ha en stor knut mitt på huvudet, á la Lykke Li, och när jag var färdig indie-förklarade Olivia mig. Jag var snygg, jag hade stilen. Not.
Men för att göra Olivia glad hade jag på mig det resten av kvällen. Sist jag var hos henne på fest var det grymt lyckat. Den här gången var det inte lika kul och jag gick hem tidigt och satte mig och kollade på film och redigerade bilder tills klockan var halv 6.
Jag hatar när man har två olika val, och så väljer man det sämre. Jag hade säkert haft det mycket trevligare hos Johanna.

image49
Erik var snygg

image50
Olivia var snygg

SÖNDAG:
Det var dags att snöra på sig dansskorna igen (Btw måste jag verkligen köpa nya dansskor) och åka till dansskolan igen. En tjej i min grupp, Mikaela, har en mamma som är frisör. Mikaela berättade för oss i gruppen att det kommer vara frisörmässa i Skövde (av alla ställen) och hennes mamma skulle vara med. Hon behövde sex discodansare som skulle få gratis toppning och färgning av utväxt och sådär, betald resa till Skövde samt lite hårprodukter mot att man dansade lite där på mässan.
GRATIS KLIPPNING OCH FÄRGNING, JA TACK, sa jag och knep en av platserna. Så nu ska jag vara hårmodel :) Fett najs.Ja det var väl det.
Förlåt för att inlägget blev lite långt, jag hade så mycket på hjärtat och
du förtjänar en kaka om du läste alltihopa.
Imogron har jag geografiprov så nu ska jag plugga.
Hej svejs <3
//A

 Polaroid 636

2008-03-09 kl 22:53:48
image45

Imorse såg jag att jag hade fått svar från en tjej på blocket som skulle sälja sin polaroidkamera. Först blev jag sur och tyckte att hon var en bitch, för hon sa att hon tyckte att jag verkade som en oseriös köpare för att jag hade frågat vilken modell det var. Det måste man ju veta för om den är för gammal så finns det inte film att köpa till den. 
Normalt hade jag brutit ihop (nä kanske inte) men iaf blivit ledsen och inte svarat på mejlet, men idag tog jag mig i kragen och förklarade vänligt för henne hur seriös jag var. Då blev hon genast mycket trevligare och sa att jag fick köpa den om jag kom dit och hämtade den idag.
Jag tvingade med Johanna för att möta upp "tjejen" (Allt vi visste om henne var att det var en homo sapiens av kvinnligt kön och att hon bodde på en viss adress i Vasastan. Alltså ingen ålder eller något, men vi kallade henne för tjej och inte kvinna eller tant)
Hon bodde i en jättefin lägenhet. Jag hatade henne lite för det för jag vill också bo i Vasa när jag flyttar hemifrån. Vi fick ringa på ett par gånger innan hon svarade: "Jag släpper in dig". Johanna, som jag inte hade berättat för om hur otrevlig hon verkade vara, sa genast "Ja hon lät ju trevlig". Vi gick in i en konstig hiss, åkte upp till tredje våningen och plingade på. En tjock invandrarkvinna i medelåldern (45 från Ungern?) släppte in oss. "tjejen" förvandlades på en sekund till "tanten" i mitt huvud.
"Kom in, kom in"
Hon hälsade inte eller presenterade sig, men det struntade jag i. Hon visade oss till sitt stökiga vardagrum men det ursäktade hon sig med att hon skulle flytta, och det var också av den anledningen som hon sålde kameran. Kameran var av fint skick, knappt använd. Jag fick den för 250, med kvitto och låda och allt.

Imorgon ska jag in till stan och införskaffa lite film till kameran, även ifall det är snordyrt. För 350 kr får man 20 bilder. Men men, smakar det så kostar det heter det ju.

//A


 Nya bilder

2008-03-09 kl 22:20:57
Jag insåg att jag inte har uppdaterat er med nya bilder på ett tag så här kommer några

image36
Johanna & Davids bröllop

image37
Puss <3

image39
Nattfotografering med Lenne

image43
Mando Diao

image40
Mando Diao

image41
Bessie Bus

image42
Nick Carter, allas vår drömman, sitter numer i min kalender med sin 90-talsfrisyr.
Kärlek till honom <33

 Ibland känner jag mig ganska liten

2008-03-09 kl 00:22:32

Hejsan hoppsan

Idag har jag fikat på Cello, alla förutom jag rökte vattenpipa eftersom att de är 18 eller över.
Jag fick även reda på en obekväm sanning. HU, USCH OCH FY!

image33
Sällskap

image34
Erik softar och kör på hippiestilen.

Sedan åt jag på restaurang med Johanna & Johanna. Vi firade Fridde i efterskott och åt god mat, och Johannorna drack vin till maten (somliga är ju inte 18 än) -.- Men det var väldigt trevligt iaf, och Sprite är ju gott.

image35
God mat

Hej svejs
//A


 Det är bara sockret.

2008-03-05 kl 20:09:56
LENNE SÄGER HEJ
Haha XD

DSC00006.JPG 

Sitter just nu på ett café med Lenne. Vi återupplever gamla minnen och ordvitsar (observera att jag gör ett verb av substantivet) som bara vi kan. Denna kväll innehåller godbitar som "kladdkaka spetsad med vodka" "intelligent design" och "Det är bara sockret"
Internskämt äger.
Bilden är av diskutabel kvalité pga att den är tagen med min underbara mobilkamera.

Puss hej leverpastej
// A

 Polaroid

2008-03-05 kl 14:02:33

Ge mig en polaroidkamera nu. Bilderna blir sjukligt snygga och jag skulle kunna döda för en. Måste leta upp någon på en secondhand eller nåt.
Med sorg i hjärtat läser jag dock på aftonbladets hemsida att polaroid ska lägga ner tillverkningen av sina filmer inom två år. Detta för att det inte är så många som köper film längre. Jag blir helt chockad (eller nä egentligen inte, vi lever trots allt i en digitaliserad värld. Det är tom. knappt någon som skriver i en vanlig, hederlig dagbok längre, utan allt förs in i en BLOGG) Helt seriöst, varför har folk slutat med Polaroider? Jag förstår inte. Det är ju så koolt. MER POLAROID ÅT FOLKET! Alla borde ha varsin polaroidkamera.
Så om jag ska ha en kamera så verkar det som om jag får bunkra upp med film.
Buhu. Detta är en sorgens dag för Anneli, må jag säga.

För att fotsätta på ämnet foto, så kan jag berätta för er att jag ska ut och testa mitt svinbilliga nya stativ för 200 spänn. Jag är ganska nöjd med det, det är ändå ganska mycket bättre än mitt förra från 70talet (Det var pappas gamla) haha. För det priset går det knappast att få ett bättre.
Så jag och Lenne ska ut och nattfota i stan idag.
Men nu ska jag plugga historia. 1:a världskriget och ryska revolutionen väntar på mig.
WOHO!

Jag hatar historia, eller iaf våran lärare (som btw ser ut som en bulldog i ansiktet,
och hon är säkert minst lika gammal som Lenin själv)
Hej svejs
//A

PS. Kul att alltid när jag skriver att jag säkert kommer skriva mer under dagen, så gör jag inte det. Som i förra inlägget, haha.


RSS 2.0