Nya kläder

2008-09-27 kl 01:12:59
Nytt linne
Ny jacka
Nya byxor


Jag är lite kär i jackan <3
//A

 Marklandsgatan är världens ände

2008-09-26 kl 16:41:28
Tänkte berätta om min lite... Speciella gårdag för er.
Igår var det den sista torsdagen i månaden vilket betyder, som alla Schillerskaelever vet, att det är Top Floor på Sticky Fingers. Sticky är placet #1 för Schillerskas myndiga elever och klubben är flitigt besökt även på "vanliga" torsdagar, men när det är Top Floor är det verkligen hur mycket folk som helst där.
Igår blev så min första utekväll här hemma i Göteborg och valet av klubb föll sig ganska naturligt på Sticky, Schillerskaunge som man är.
Kön är låång och går runt hörnet till Grönsakstorget när vi (Hanna, Linnea & jag) kommer, fastän det är 20 min kvar till insläpp. Men ganska snart hittar vi Erik en bit längre fram och hoppar in hos honom och hans klasskamrater. Där hälsar vi artigt på alla som står i sällskapet, det är Filip och Pontus... och ja jag minns inte alla namn. Förövrigt ser jag bla att skolans (enligt mig) snyggelit är där också, haha.
Men iaf, när vi kommer in dansar vi ganska mycket (jag är ju dansmänniska) och vi hittar Erik med klasskamrater där någonstans i människohavet och då händer kvällens mest skruvade sak: Eriks klasskompis, som öppet är homosexuell, börjar dansa med mig, hahaha :D Sjukt kul. Jag vet inte om det är en komplimang eller om han var asfull?

Aja, jag lyckas tappa bort mitt sällskap lagom tills det är tid för att gå hem så jag får gå till busshållplatsen ensam. Jag kollar på skylten som visar om hur lång tid bussen ska komma och där står det:
58: 7 min
"Gött"  tänker jag och sätter mig och väntar. När jag har väntat 5 min typ kollar jag på skylten igen och då står det:
58: 9 min.
"Wtf? Aja den är väl sen då" tänker jag och väntar lite till. Jag kollar upp igen:
58: 5 min
"Braa det går neråt iaf"
58: 9 min
58: 7 min
58: 9 min
58: 11 min
58: 14 min

"Men fuck i helvete då!" (det är min nya svordom btw) Jag går och kollar på busstidtabellen och ser att 58 har slutat gå. SÅ VARFÖR STÅR DEN ENS MED PÅ SKYLTJÄVELN? Det skulle jag vilja veta. Jag blir sur och går till spårvagnshållplatsen för att ta en vagn till Järntorget ist. Där sitter jag i en kvart innan den kommer. Min plan är att ta 80 eller 794 om 80 har slutat gå, men när jag kommer fram visar det sig att 1: 80 har slutat gå och 2: 794 går inte på vardagar. Fuck i helvete. Jag går till 1ans hållplats för att ta den till Marklandsgatan. Där står det
1: Nu. Jag väntar och väntar men det kommer ingen etta och tänker att jag har väl missat den precis då så jag kollar på skylten igen och där står det:
1: Nu.
2 min senare:
1: Nu
1: Nu
1: Nu
Jag är full, trött, kall och jag har fått min fyllehicka. Sitter och pratar med en kille, lika full, trött och kall som jag (dock hade han ingen hicka) och han berättar att 1an ska komma om en kvart. Tillslut kommer vagnen och vi hoppar på, jag går av vid Markland och där är det tvärstopp. Låt mig förklara för er som inte bor i Askim.
Det finns fyra bussar som går från stan till mitt område:
58: Den är bekvämast för mig att ta eftersom att den stannar precis utanför mitt hus, men kan vara lite jobbig att åka ibland för att den tar en fet omväg för att komma in till stan. Dessutom går den ganska sällan, en gång varje 30 min, största delen av dagen. Detta tycker jag iofs övervägs av att jag slipper gå så långt eftersom att den inte stannar långt ifrån skolan heller.
80: tar ett litet tag att gå till från mig och ska jag ta den till skolan så måste jag byta till vagnen vid Järntorget men den går också snabbare eftersom att den går på leden hela vägen och inte genom Högsbo industriområde som 58an, och går varje 20 min.
794: En nattbuss som går då 80 slutat gå (förutom på vardagar uppenbarligen)
Blå Express: Snabbaste sättet för mig att ta mig hemifrån till Kungsbacka, men om jag ska ta den för att komma hem från stan så måste jag gå av vid en hållplats som tar en sissådär halvtimma att gå hem ifrån. Skit. Jobbigt.

Så när jag står där på Markland och ser att verkligen INGEN buss går blir jag så jälva trött på Västtrafik. Vi måste seriöst ha fler bussar som går ut till oss som bor lite off. Det är helt sjukt att man ska stå halv tre på natten (det är ändå inte så himmla sent) på Markland och inte kunna komma hem för att man inte tycker att 1,5 timmas promenad är jätteroligt.
Så jag står där på busshållplatsen och tänker att Marklandsgatan är verkligen världens ände. Där slutar alla spårvagnar gå. Det är en sista utpost ut till förorten. Det finns inga spårvagnar som går längre söderut än dit, och har man inga spårvagnar i sin stadsdel, då kommer man inte hem på natten.
Så jag har bara ett val kvar: att ringa mamma och be henne hämta mig. Som tur var hade min hicka gått bort, annars hade vi fått en favorit i repris. Och jag är inte så full när jag sätter mig i bilen heller eftersom att jag hade spenderat den halvtimmen hon tog på sig att klä på sig och komma dit på att gå i cirklar runt området.
Kvart över tre är jag hemma och jag tänker att jag kommer vara såå snygg på skolfotot imorgon.
//A

 Hej då Stockholm

2008-09-21 kl 23:00:08

Hej hej, nu är jag hemma igen. Jag har kommit fram till att jag trivs väldigt bra i Stovkholm, men det var ändå ganska skönt att få komma hem till Göteborg.
Jag är sjukt trött eftersom att vi bodde i sovsal och folk (tyskar) kommer hem kl 4 på natten asfulla och högljudda och det var ganska tröttsamt i längden som ni kanske förstår. Sedan gick vi ju runt i stan sjukt mycket och kollade på byggnader och annat och så var vi ute ganska sent. Men roligt har det varit vill jag lova.
Jag tänkte fylla på listan från föregående inlägg :)

10.
Gått på krogen på riktigt. Vi gick till Tiffanys på "Medis" (som vi lärt oss att Medborgarplatsen kallas på äkta stockholmska) som var riktigt mysigt.
11. Träffat Jon igen, vi gick på café och hade det mys :)
13. Ätit lunch på Stureplan (HAHAHA) <333
12. Shoppat på Urban Outfitters och jag blev ruinerad. Jag hittade en väldigt fin jacka och ett linne, de får ni väl se någon dag då jag orkar fota dem. Men de är sjukt fina iaf <3
14. Mobbat stockholmskan. Bredvid oss på ett (dyrt) café satt två äkta 08or som pratade om vad de hade köpt på stureplan på bred stockholmska. ("Skaru mee till Medis?" är förresten den ultimata stockholmska frasen) Hahaha,  you gotta love it <3 Glöm inte att uttala mee med ett riktigt e och inte ett ä som vi gör här hemma :D
15. Åkt tunnelbana, såklart. När man kommer ner till perrongen behöver man sällan vänta längre än 2-3 minuter innan det kommer ett tåg, fy fan vad bra. Vi var lite förvirrade först men efter ett par gånger gick det rätt bra.
16. Fotat med Holgan + Polaroiden. det blev 6 polaroidbilder (även ifall två av dem blev misslyckade pga att filmen var konstig) och tre rullar med Holgan.
17. Gått på restaurang. Typ varje dag. Eller nää förresten, varje dag. Med norrlänningarna vi träffade i kön, med Jon, med oss själva. Trevligt, gott och dyrt som tusan.
18. Blivit ihjälhetsade av hetsiga grönsaksförsäljare på Hötorget. "HEJHEJ HALLÅ DU DÄR, KANTARELLER HALVA PRISET! HEJHEJ! BARA FÖR DIG, HEJHEJ!"  Haha <3

Jaja. Mest har vi faktiskt lodat runt i stan utan någon egentlig plan över vad som ska hända härnäst, men det är skönt att ha det så ibland med. Det är kul när man ska möta upp folk och de frågar var man är och man har verkligen ingen aning. Hoho. Om en månad ska jag ju upp igen för att se Of Montreal. Det kommer bli grymt, det vet jag.

Idag dansade jag direkt efter att jag kom hem, och jag håller på att titta igenom bilderna från resan och konserten och sådär. Så fort de är redigerade kommer de upp här och på bdb, och så ska jag självklart skriva lite mer om spelningen som typ var den bästa jag varit på. (SJÄLVLYSANDE FJÄRILSFORMAD KONFETTI!!) Oooh, jaja. Nu ska jag duscha för jag är ganska svettig efter dansen.
puss hej
//A Stockholm so far

2008-09-19 kl 13:02:47
Hej hej
Sitter på Seven Eleven i Stockholm och har köpt mig en halvtimmas internetförbrukning så nu ska jag försöka berätta lite om vårat stockholmsbesök lite snabbt.
Vi har:
1. Gått på krogen (typ iaf, vi har inte hittat något riktigt bra ställe än,
alla vi träffar vet bara klubbar med 20-årsgräns eller vet inga klubbar alls)
2. Stått på fel sida i rulltrappan så att alla stressade affärsgubbar
i kostym och brun portfölj har blivit irriterade på oss
3. Shoppat lite, bla svindyr polaroidfilm (500 spänn för 20 bilder)
4. Ätit på en mobbad restaurang eftersom att det var den enda billiga vi hittadei gamla stan
5. Träffat Jon :)
6. SETT COLDPLAY. Omgomg det var skitbra! en av de bästa konserterna i mitt liv hittils. En fantastisk Chris Martin, sjukt snygga ljussättningar, nya varianter på låtarna, en hel del bra bilder, självlysande konfetti(!!!) Men jag berättar mer när jag kommer hem och så ska ni självklart få se bilderna.
7. Träffat schyssta 08or och norrlänningar
8. Turistat i stan med kamera och karta i högsta hugg (och dessutom gått lite vilse). Jag måste ha sett über ut med TVÅ kameror runt halsen :P Har fotat upp 2 rullar med holgan än sålänge så det ska bli roligt att se vad det blir av dem.
9. Träffat klassisar. Telli, Sinem, Sara

Japp. Med två dagar kvar i hufudstaden så måste jag säga att det har varit en trevlig resa än så länge. Men nuy måste jag dra för snart går min tid ut. Ha det så roligt där borta på andra sidan landet <3
Puss hej
//A

 Nördar = <3

2008-09-11 kl 22:36:46

Idag när jag var på biblioteket slogs jag av att alla bibliotekarier var så... biblioteksaktiga. Alla har glasögon och beiga koftor, gammalmodiga frisyrer, och är sissådär 60 år gamla. You gotta love it.

Appropå gamlingar måste jag säga att våran naturkunskapslärare är så sjukt söt. Jag kan inte låta bli att älska folk som verkligen är insatta i sina intressen, och våran lärare är verkligen naturnörd bigtime. Det bästa han vet är att vandra ute i skogen och kolla på olika fåglar och årets höjdpunkt är när han får ta sina elever ut till Slottskogen och visa dem alla olika sorters träd som finns där. Denna spännande dag är idag.
Han möter upp oss på spårvagnshållplatsen iförd sina naturgröna kläder och fotriktiga vandringsdojor. Det är ju ganska kuperat där runt om i skogarna i Slottskogen, men jag tänker att han nog pinnar på bäst av alla som en äkta hurtbulle (måste vara för att alla röker så fruktansvärt i klassen) ;P Med en sorgsen blick pekar han så på en stubbe och säger beklagligt på sin grova göteborgska att här stod minsann en riktigt fin gran en gång i tiden (han har gått den här skogsrundan med sina treor varje år i 25 år) men nu har den dött av försurningen. Man ser verkligen hur ledsen han är för att hans bästa vän har gått bort och det är så.... <33 Han är fin han.  Så när han står där och pratar om hur dåligt det är med försurning som tar oskyldiga granars liv så avbryter han plötsligt sig själv och utbrister "Oh nu sitter det en nötväcka där uppe! Hör så vackert den sjunger!"

Alltså.. <3
//ABengan i tidningen<3


 ÅHNEJ JORDEN GÅR UNDER!

2008-09-10 kl 22:25:26
Hahaha, jag älskar alla som trodde att världen ska gå under idag :DD <3<3
PUSS PÅ ER, ni gjorde min dag :D
//A

 Holgarulle #2

2008-09-09 kl 23:36:37
Idag hämtade jag ut min andra rulle :) Det blev en del riktigt bra bilder må jag säga ^^


1: Mina skor i höstlöven (!)
2: Lenne med röd blixt i skolan
3: Malin i allén
4: Malin mot tegelväggen utanför gympasalen
5: Ida & Siiri i Vasaparken (Skärpan <3 Ljusläckan <33)
6: Bessie på promenad (nosar på något intressant i buskarna)

Puss hej
//A

 Min allra första rulle holgabilder <3

2008-09-08 kl 18:48:48
Åhå åhå. Nu mina vänner, har jag hämtat ut mina kära holgabilder. Jag tror jag lyckades fota tre bilder med linsskydd på för jag fick bara 9 bilder istället för 12 men aja. De är väldigt fina iaf, iaf de flesta och en del är lite mer... psykadeliska så att säga ;) Jag ska fota av dem någon dag så att ni får se, eller så samlar jag ihop mina favoritholgor och polaroider och scannar in hos expert. Det är snorigt dyrt bara så jag funderar på att fightas lite med våran scanner som inte har velat samarbeta med mig än så länge. Appropå pris och sådär så kom jag fram till att jag ska framkalla mina filmer hos Expert istället för hos Japan Photo hedanefter av följande anledningar:

1) De verkar veta mer vad de håller på med
2) Det är 10 kr billigare
3) Ligger närmre skolan
4) Men främst, för att det tar 1 dag att få sin film där, och inte 11 som det tog hos Japan Photo O___o Detta eftersom att de inte har ett eget labb i butiken utan måste skicka iväg filmen till en annan butik. Då kan ju dessutom bilderna försvinna på vägen så det känns säkrast också.

Just det, jag hade foto idag med. Då fick vi lära oss att förstora bilderna och framkalla till papper. Det var faktiskt mycket roligare än jag trodde, även ifall det inte var överdrivet kul. Jag var iaf en av dem som lyckades få bäst exponering på kopiorna och min lärare var impad ^^ Den hänger på tork i mörkrummet nu men imorgon ska jag hämta den så ni får väl se den med sen antar jag.
Japp, nu ska jag fota av mina bilder :)
Puss hej
//A

EDIT:

 Äntligen dans

2008-09-07 kl 22:30:24
Alltså jag måste bara säga att JAG ÄR BÄST. Idag har jag pluggat typ hela dagen. Det mina vänner gör att jag verkligen förtjänar en kaka/godis/kram/puss/pojkvän/fisheyeobjektiv/kamerablixt/privatflygplan. Jag borde tom få en rosa elefant!! Jag har banne mig gjort hela nästa veckas läxor och uppsatser och inlämningar och ja, allt.

Förövrigt så har jag idag haft min första danslektion på terminen. Jag har längtat hela veckan :) Lotta körade med oss som bara den och svetten bara droppade om oss redan efter uppvärmningen. Jag dog lite. Eller nej ganska mycket faktiskt.
Fick också reda på att Emelie i min dansklass har börjat tävla med Team L Sinclair, en discogrupp från dansskolan som kom trea (har  jag för mig?) i vm förra året. De är skitduktiga så det är kul att hon kom med :) Letade upp ett klipp med dem så att ni skulle få se. Okej kvaliteten suger och man ser knappt vad de gör men ändå:Bara ni nu inte tror att jag ens är i närheten av såhär duktig eller lättklädd när jag tävlar, haha :P Men ja det är ju iaf samma dans jag håller på med så nu vet ni som inte sett mig dansa också :)
Btw så är det kul att min skara läsare har ökat, puss på er :*
//A

 Dagens planer

2008-09-06 kl 14:13:58
Jag vaknade imorse av att det spöregnade. Jag har ju ett plåttak utanför mitt fönster så det låter rätt rejält när det regnar, så det var inte så konstigt att jag vaknade av ljudet. Ivanliga fall så hade jag tänkt "nej det regnar" men idag när jag låg där yrvaken i sängen blev jag glad. "åh vad bra, då kan jag stanna inne och kolla på film hela dagen" och så tänkte jag ut dagens plan och somnade om nöjd  med att jag listat ut vad jag ska göra. Detta är ändå den första lördagen jag är ledig från jobbet på väldigt länge.
Planen är att åka och tanka moppen och sedan fara till Hemköp i Sisjön och inhandla en massa (Svenska lant)chips, godis, fototidningar och annat trevligt. På dagen ska jag plöja igenom alla tidningarna, och ikväll ska jag sätta mig i min soffa och kolla på en massa filmer och möla i mig allt mitt godis tills jag blir smällfet. Fan vad härligt.

Dagens filmlista:
Funny Games
Barnhemmet
Amelie Från Montmatre
Scrubs
Torkel i Knipa <3

Nu drar jag till Hemköp
Puss hej
//A

 Ny Design, igen -.-

2008-09-05 kl 02:03:12
Idag fick jag damp på den gårdagens designs fulhet så jag gjorde en ny header som inte var så rörig, och behöll bakgrunden. Men den nya headern blev istället jättetråkig. Jag publicerade den, men jag hann ha uppe den i någon timma innan jag bestämde mig för att skita i band-temat och göra ett nytt (nygammalt) färgschema med prickar som inte är så jävla über. Bakgrunden är cp nu för det blir skarvar mellan headern och bakgrunden (speciellt i överkanten) så jag har lite damp just nu. Jag kanske får göra en annan bakgrund -.- SUCK PÅ MIG. Velefjant är vad jag är.
Detta kommer sluta med att hela min blogg kommer explodera av färger på ett väldigt psykadeliskt sätt.Nyny designNy design

 00:12

2008-09-05 kl 00:14:26
Jag städade just rummet eftersom att jag inte orkade plugga.
Nu lyssnar jag på Coldplay och längtar lite tills jag får se dem live.


Well I feel like I'm talking in a language I don't speak

 Ny Design

2008-09-04 kl 00:27:37
Japp nu var det nytt här igen.
Jag fick nåt ryck och kände för att göra något med en kasettbild jag hittade på datorn.
Kommer typ tröttna på den här designen snart men den kan väl vara rolig ett tag :)
//A


Ny design

 Fjollfjollfjoll

2008-09-02 kl 22:26:36

Här sitter man
med ett fånigt leende på läpparna,
men gud vad jag älskar det.


RSS 2.0