Fy fan vilken skitdag

2008-07-27 kl 22:29:45

Förlåt, men jag måste klaga lite.

Jag vaknar av väckarklockan, men stänger av den i tron av att jag sätter den på snooze. Jag vaknar igen en kvart innan bussen ska gå, så jag skyndar mig för att hinna med den, vilket jag faktiskt lyckadas med.
När jag kommer in till jobbet ser jag att min hatchef jobbar. David. Han är i min ålder, men hans föräldrar råkar äga den McDonald's jag jobbar på, så han är arbetsledare trots sin ringa ålder. Han må ha gått en arbetsledarutbildning, men det verkar inte som att han har tagit åt sig något av själva ledarutbildningen. Han är nämligen extremt auktoritär, delar ut ordrar hit och dit men är väldigt dålig på att berömma. Själv tror han naturligtvis att han kan allt och är bättre än alla andra på allt, något som inte riktigt stämmer. Han bryter själv mot regler men är väldigt nogrann att andra ska följa dem till punkt och pricka. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om honom, men ni orkar nog inte läsa allt så jag hoppar resten för jag tror att ni fått in min bild av honom.
   Det är fruktansvärt varmt ute, den varmaste dagen hittils i år, och det är inte mycket bättre inne i kassorna. Snarare dubbelt så varmt + att man ska springa och stressa som en annan skotaperker. Jag går in på jobbet i vetskapen om att jag ska jobba 9,5 timmar i den där värmen. Eftersom att jag ska jobba så länge, så missar jag även personalfesten som alla ska gå på (förutom jag och Linnea) Jag är trött från gårdagen, då den sista middagsgästen gick vid 1. Jag får också reda på att Victoria, min allra bästa kollega, ska sluta för att hon ska flytta till USA för att plugga. Idag är den sista dagen vi jobbar tillsammans. Jag blir sjukt ledsen. Vem ska jag nu sjunga med bakom kassan? Vem ska jag flamsa med?
   Eftersom att alla utom jag och Linnea ska på personalfesten får jag stå ensam i kassan under hela middagsrushen mellan 18-21. Det är kö bort till den bakre väggen hela tiden och folk blir skitsura för att de får vänta länge, men jag springer ju såklart så snabbt jag kan och det finns inte så mycket annat jag kan göra bättre. Jag får en del jobbiga gäster också, som blir sura för att de fått fel dricka, har fått en gurka på sin hamburgare fastän de beställt utan (TA AV DEN SJÄLV DÅ FÖR GUDS SKULL!!) eller för att de har damp och älskar att dampa på stackars småflickor som springer bakom kassan.
   När jag äntligen slutar ser jag att pappa har skickat ett sms där det står att han kan hämta mig efter jobbet. Jag ringer upp, men min mobil dör innan jag hinner säga att jag jättejättegärna vill bli hämtad.
Jag får ta bussen. Bakom busskuren sitter en tiggare, som antagligen inte själv vill bli kallad för tiggare utan för gatumusikant, för hon sitter nämligen och spelar på en flöjt. Bara det att hon spelar ingen melodi, utan hon spelar bara på två toner fram och tillbaka. Jag har god lust att ge henne 200 kr för att få henne att sluta spela och ta flöjten ifrån henne så jag slipper höra på oljudet, men då kommer min buss.
   På bussen kommer jag på att pappa kanske har sett att det står vinglas i diskmaskinen från igår. Eller ännu värre, min halvfulla vinflaska som står på min byrå bredvid en tom. Jag är så arg, irriterad, ledsen och trött att jag inte kan hindra krokodiltårarna. Fy fan vad livet suger ibland.
Om pappa märkte något så sa han inget iaf för jag berättade om min underbara dag, så han kanske inte ville göra den ännu värre.
//A


 Sommarkvällar

2008-07-26 kl 00:27:50

Det är verkligen sommar på riktigt nu. Idag var det 28 grader ute och jag stod inne på donken och gjorde glass åt alla semesterfirare i nio timmar. Det var så sjuukt varmt och alla i kassan undrade varför de egentligen tog det här jobbet. Jag trodde att jag skulle dö lite och det gjorde jag också. Men mest av skratt för att alla i kassan var hungriga, törstiga, trötta och dyblöta av svett så vi orkade inte göra mycket annat än att flamsa. Jag älskar när jag och Vicki drar skämt med kunderna som de inte fattar <3 Haha. Jag älskar när jag internskämtar med mig själv på jobbet <3
Igår åkte jag och Erik (han körde såklart) till Röda Sten och fikade. Det var över 20 grader fastän klockan blev mycket och utsikten är ju att dö för. Det är nog en av mina favoritplatser i Göteborg tror jag, iaf på sommaren.
Aja, just nu håller jag på att städa (Eller ja okej inte precis just nu för jag unnade mig en liten paus) för imorgon kommer det bästa folket hit på middag :) Jag ska göda dem allihopa så att de blir riktigt feta. Om det är varmt och inte regnar och sånt så blir det väl balkonghäng med kladdkaka, 28903592038 kuddar, madrasser och filtar på kvällen också, det kan inte slå fel. Kanske lite vin också? Vi får se :)
//AErik med sin pepsi på Röda Sten


Fin kväll vid älven <3


 Nya bilder

2008-07-22 kl 02:03:06
Här kommer lite bilder från Grundsund dag 1. Jag har bara orkat redigera de bilderna från den dagen än så länge, men det kommer naturligtvis upp bilder från dag 2 snart också, samt Jessicas konfirmation, landet och lite annat. Det finns jättemånga fler bilder på min bilddagbok, för att komma dit kan du klicka (här) men du måste vara inloggad för att se bilderna.


Grundsund


Chillande i hängmattan


Trixande med boll 1


Trixande med boll 2


Glassätande utanför Ica
//A

 Fina tider

2008-07-20 kl 11:28:04
Förresten längtar jag tillbaka till Arvika.
Jag drömde faktiskt att Jon dansade balett häromnatten :D
HAHAHAHA

//A

 Nudlar = <3

2008-07-14 kl 18:22:13
Anneli: Mamma på tisdag vill jag ha med mig nudlar till jobbet, jag är så fruktansvärt trött på McDonald'smaten.
Mamma: MEN NUDLAR ÄR DU INTE TRÖTT PÅ??


Bessie - Spökhunden

 Anneli Dream

2008-07-09 kl 03:03:57
Det var lite surt att jobba dagen efter att jag kom hem från Arvika, men Erik på jobbet gör det värt.

Erik: Anneli har du tagit den caesarsalladen som stod här?
Anneli: Ja jag tog den och bajsade i den
Erik: Jaha, jag som trodde att vi hade fått chokladglass!
Anneli: Aja, du menar att du trodde att det var en Choclate Dream* de Luxe?
Erik: Nej jag trodde det var en Anneli Dream de Luxe.

Haha, älska vår humor <3
*Choclate Dream är en glass vi säljer på jobbet
//A

 Men Anneli! (Mitt besök på Arvikafestivalen)

2008-07-09 kl 02:18:54

Jag måste säga att det har varit en sjukt lyckad festival. Jag trodde att det inte skulle bli så party för jag hade typ ingen dricka med mig, och jag åkte dit med Hanna bara (På Hultsfred hade vi ju värsta gänget vi åkte med och vi partade så mycket med dem att jag tänkte att det inte skulle bli lika kul nu när vi åkte bara två st) Men ack vad fel jag hade.


TISDAG
Jag och Hanna åkte till centralen för att ta festivalbussen till Arvika. Hanna glömde sin biljett (smart, Hanna) men det kunde lösas ganska snabbt.
Väl framme bestämde vi oss för att tälta tillsammans med skåningarna Mimmi och Jonna. De visade sig vara väldigt trevliga och vi blev bjudna på välkomstdrinkar. De hade sånna där fina drinkparasoller också, och jag fick ett. Jag tejpade fast det på min plastmugg och den tråkiga vita muggen blev genast omvandlad (som av magi) till min partymugg. Jag blev full, jag gjorde bakåtkullerbyttor och ramlade.
Jonna och Hanna roade sig med att säga "MEN ANNELI" på klingande skånska tills jag nästan föll omkull. Senare mot kvällen drog jag, min partymugg och Mimmi ut på raggarrunda. Jag upptäckte att partymuggen blev ett utmärkt sätt att få gratis alkohol på. Lyssna här:
"Nej men vilken fin mugg du har! Men gud är den tom?! Här får du lite, stackars flicka"
Jag lyckades även få 11 olika drycker i muggen samtidigt. Det var inte jättegott.
Jag träffade en Joakim som lovade köpa ut åt mig om han fick sova med mig en natt. Jag gav honom smart nog mitt nummer och hoppades på att han skulle glömma av det (Varför gav jag honom inte dissarlinjens nummer, jag kan ju det utantill?!)


Våra kära campisar: Mimmi och Jonna


Min partymugg <33


ONSDAG
Jag vaknade på morgonen av att jag hade två missade samtal från en Joakim Arvika. Jag hade inget minne av någon Joakim så Hanna fick påminna mig.
På dagen träffade jag min kära örebroare Elin och hennes vän Bella.
Jag, partymuggen och Mimmi gick en runda och tillsist hamnade vi i ett göteborgscamp där det bjöds på California White. Några glas senare hittade vi Hanna som höll på att pierca sig i naveln på fyllan (Skiitbra gjort där va ;)  
Jag hamnade i Camp Dysläksi där de skrev allas namn på armarna i äkta dysläksianda och jag blev omdöpt till Anäli. Jag blev bjuden på mer dricka och efter någon timma vandrade jag tillbaka till göteborgscampet. Där träffade jag både BD-poppare och norrmän.


Jag lånade Jonnas partyglasögon


Night falls over stora campingen


TORSDAG
Camp Pålack (vårat camp, vars flagga var av lack) Jag hade skitont i knäna. De var helt såriga och svullna och jag tror det beror på att jag ramlade över nåt tältsnöre när jag var påväg till Oles tält. Antingen var det därför, eller så har jag en annan teori om hur det kan ha gått till (Ehe) Ont i ryggen hade jag också, dels för att jag hade bränt mig väldigt mycket i solen, och dels för att jag hade sovit hela natten utan liggunderlag.
I Camp Hanson Brothers blev jag bjuden på dricka (även ifall jag hade lyckats ha sönder min partymugg) och där stannade jag tills klockan var halv fem.

Banden jag såg:
Timo Räisänen
Markus Krunegård
Familjen
Doktor Kosmos
Slagsmålsklubben
Håkan Hellström
Kate Nash
The Kooks


Familjen, sjukt party :O


SMK hade snyggaste rekvisitan <3


Kate Nash bjöd på en av de bästa konserterna

FREDAG
Jag och Hanna satt och degade i vårat hemliga skuggställe typ hela dagen, tills det blev dags för våra campisar (Hanna, Jonna, Mimmi, Robin, Nina, Markus, Emma) att se Hardcore Superstar. Men eftersom att jag verkligen hatar dem vägrade jag följa med. Så där satt jag, ensam i mitt tält och kände mig just ensam. Jag bestämde mig för att leta upp ett roligt camp med trevliga människor. När jag letade som bäst hörde jag att någon spelade Radiohead, så jag följde musiken och hittade en massa trevliga människor. Jag fick en halv liter vin (!) bara sådär (eller för att jag var så snygg) av någon snäll människa och livet var underbart. Efter ett tag såg jag att det kom en kille i Goosetröja (Goose är ett i Sverige väldigt okänt electronicaband) Vi började genst prata och det visade sig att vi hade en hel del gemensamt. Den här killen, Jon, hade även en dold talang: pennsnurrning :O Helt galet kul. Jag skrattade ganska mycket när jag fick reda på det. Faktiskt så mycket att jag ramlade omkull där jag satt på hans något ostadiga luftmadrass.
Vi drog sedan tillsammans till Kent som gav en bra spelning med en del oväntade låtar som tex vad två öron klarar och en helt ny låt. Sedan blev det Cut Copy och Interpol, och det var alla band jag såg den dagen.

Banden jag såg:
Kent
Cut Copy
Interpol


Kent var bra som alltid <3


Emil var party


LÖRDAG
Dagens varma timmar spenderades på vårat hemliga skuggställe, men senare drog jag och Hanna in på festivalområdet och chillade lite ist. Vi hittade ett café i ett stort militärtält med mysbelysning och madrasser och kuddar över hela golvet. Just när vi satt oss ner började det regna och åska som fan. 
Alicie in Videoland ställde in pga det dåliga vädret (scenen spärrades av) och Hanna blev emo.
Jag mötte upp Jon för vi skulle se Pacific, men Hanna gick iväg till tältet för att se hur mycket som hade regnat in. Hon skickade ett sms där det stod att det hade regnat in en halv droppe och jag skrev lyckligt tillbaka att jag skulle hälsa på min torra kudde efter konserten (fast kudde fanns inte i t9 först, så det blev "Jag ska hälsa på min torra jude")
Sen blev det fest någonstans och en kille sålde 3 liter vin till mig och Hanna.
När jag och Jon skulle gå och sova upptäckte vi att vårat tält inte var så torrt som Hanna hade beskrivit det. Det låg en pöl mitt i våra sovsäckar och min kudde var inte heller så himmla torr. Så vi sov hos Jon istället.

Banden jag såg
Tingsek
Pacific
Death Cab For Cutie


Mimmi var trött och varm


Pacific!


SÖNDAG
Med blandade känslor sa vi adjö till alla fina människor vi träffat på festivalen. Jag längtade sjukt mycket efter ett glas mjölk och en sallad och gissa hur glad jag blev när jag såg att det stod ett mjölkpaket i kylen. Jag halsade i mig en sissådär 5 klunkar mjölk innan jag insåg att den var en vecka gammal. Mums!


RSS 2.0