Förslag till Elin

2011-01-29 kl 19:28:49

Gjorde fyra bildförslag till Elin, så här ser de ut:

Blev ganska nöjd själv, funderar nästan själv på att sätta upp dem på väggen. Får se vad Elin tycker!


 16:29

2011-01-29 kl 16:29:50
Igår var jag på infogrej på skolan i biblioteket, så nu vet jag allt om hur man söker fakta där! Yeah yeah. Och sen träffade jag min seminariegrupp, nästan alla verkade trevliga och samarbetsvilliga hehe.

Idag ska jag plugga lite, men det får bli om en stund för min kompis Elin från Örebrooee har gett mig ett fotouppdrag! Så idag får jag leta bland mina gamla bilder, och imorgon blir det fotosafari i Lund!

 Brrrra

2011-01-27 kl 14:12:33
Alltså, ni som känner mig vet att jag ofta roar mig och andra med att prata som Filippa Bark. Speciellt när jag är med Kristoffer, då pratar vi sådär så fort vi skojar eller är ens en gnutta oseriösa, och vi gör detta alltså helt omedvetet.

Jag har varit rädd för att jag ska börja prata min låtsasskånska, en del kan bli irriterade på att man försöker härma dem, min gamla gympalärare blev tillochmed arg om man gjorde det.

Idag gjorde jag det. Helt utan att tänka på det. Till en skåning. 
Det var när jag skulle skriva in min på Wermlands, och efter många om och men så hade de äntligen fått min betalning och jag mitt kvitto. Och då slank det ur:
"Brrra!"

Men om han märkte något så sa han inget iallafall. Och himla trevliga var de allihopa. Ska på novischfest nästa onsdag, lära känna lite folk och försöka få ihop lite folk till ett fotoutskott kanske tillochmed.

Oh halleda som man säger på skånska.

 Om att vara inneboende

2011-01-26 kl 16:52:42
Lite konstiga regler som Monica har för sig:
- Inte slänga vitlök i soporna (då luktar de ju så förfärligt)
- Stänga av värmen i rummet när man kommer vara borta en längre stund (typ går till skolan) för att spara pengar
- Alltid ha öppet alla dörrar som inte leder ut (badrum, vardagsrum, sovrum) så att "värmen" kan få komma in
- Alltid stänga toalocket (den ser ju så tråkigt ut annars)
- Byta diskborsten och disktrasan minst en gång i veckan.

Ja... det är väl bara att rätta sig efter.

Jag tänkte gå och skriva in mig på en nation idag men istället har jag suttit och kollat på photoshoptuturials hela dagen och nu känns det som att det får bli imorogn efter skolan. Tänkte fota stan lite också så att ni fick se hur fin den är men även detta får bli imorgon. Istället får ni ser hur jag bor!Ja här är mitt rum igen dådå. Denna gång med eftermiddagssol
Bredvid min dörr är Elenas (den närmsta dörren i bild) och bortanför den sover Monica. Längst ner i korridoren hittar vi en av två toaletter i huset. Monica tycker inte om när man använder den sent på kvällarna, utan då får man gärna gå ner till den på nedervåningen. Mitt emot sovrummen finns våra garderober, min är den som är närmast i bild.
Här är köket, där det alltså inte finns en vitlökspress.
Och här har vi vardagsrummet, dit går man inte gärna eftersom att det aldrig är uppvärmt. Jag insåg just att jag inte riktigt har fångat allt Monicas plotter på väggarna, men det får bli en annan dag.


Just det! Jag har gjort en Lundkategori också så att ni lättare hittar allt som handlar om hur det är att leva och studera i skåneland.

 Vitlök är den bästa kryddan

2011-01-26 kl 15:23:00
KVINNAN ÄGER JU FÖRFASEN INTE EN VITLÖKSPRESS!!

Hur ska jag kunna laga mat när jag har vitlök i nästan allt??
Och det slutar inte där!
Hon HATAR vitlök, och inte bara vitlök: gullök, rödlök, purjolök, scharlottenlök... ALL LÖK!
Hon inte bara hatar det! Hon kan inte vara i samma rum som en lök!

Det finns två typer av icke-vitlökspress-ägare:
1: Den precis hemifrånflyttade studenten som inte har haft tid/råd att köpa en ännu, men längtar desperat tills denna dag.
2: Folk som är dumma i huvudet/inte har några smaklökar.

Hjälp mig,
hur ska jag kunna leva med en sådanhär kvinna? Berlin

2011-01-25 kl 19:09:54

På vandring i staden
Vi hittade de här rören som vi inte riktigt förstod varför de var ovan jord
Turistade på Alexanderplatz
TV-tornet, 306 meter högt

Berliner Dom
Kupolen, fett häftig! Fan jag skulle haft med mig vidvinkeln :/
Altare
Kristoffer utanför ett viktigt museum
Uppe i TV-tornet, fast bara 200 m upp
Lite Alexanderplatz igen
En lysande snögubbe
På Starbucks hade de muggar i storleken Annelis huvud

 Skaune

2011-01-24 kl 16:51:02
Heihei som man säger på skånska.

Idag har jag haft min första förläsning! Jag gick in i byggnaden där medie och kommunikationskunskapen* skulle vara, men det visade sig att de just idag skulle vara i geovetarcentrum. Tack. Men jag hittade en annan vilsen själ att slå följe med och vi kom en kvart försenade.

Jag måste ändå poängtera att trots det höga nyhetsvärdet i mitt föregående inlägg, så har ingen kommenterat. Lite som min föreläsare idag: när det inte var någon som svarade på hans frågor så ropade han "Hallåååe hörrs jaug??" på klingande skånska. På samma sätt känner jag "Hallåå ellar, är det någon som läser min blogg änna?"

Härlig var han. Eller nej inte riktigt, han hade ett sånt där ordticks ni vet, som man kan få ibland när man står och ska prata inför en stor grup. Jag tex säger lite tyst "eeh" mest för att jag är lite osäker och vet inte riktigt vad jag ska säga härnäst. Men han, han pratar såhär:
"JAU, och äerr deit naugon soum veit vem deit häerr äerr? Hallåååe, hörrs jaug? Jau, deit äerr rriktigt. Deit äerr Guytenberrrg. ÖÖÖÖÖH.. Han vaur jy käend förr att han kom påu huyr man kunde trrycka buckerr. ÖÖÖÖÖH.."

Och just det där ÖÖÖÖH är väldigt djupt och blir därför väldigt tydligt, eftersom att han annarws inte pratar så mörkt. Och sen pratade han lite om att tack vare boktryckarkonsten så kunde vi nu få ett standardiserat språk, med grammatik och stavningsregler, vilket gör att vi idag inte kan se om en författare är från Skåne eller Norrland. Men ja, ni såg ju genast nu när jag härmade honom att han var skåning. 

Ja, och nu vet jag inte riktigt om jag hade något mer att berätta. bilder har det liksom inte blivit några heller. Känner mig lite ensam här i skåneland eftersom att jag inte känner någon, och Monica är ju trevlig och såär men faan vad hon tjötar. Och ryskan, Lena... Verkar inte vara min stajl riktigt. Hon pluggar dessutom väldigt mycket och befinner sig till största delen av tiden på sitt rum. Och så saknar jag Kristoffer jättejättejättemycket. Sådär så att jag börjar gråta varje gång jag tänker på honom. Det känns tom smärtsamt att redigera berlinbilderna, men jag ska försöka få det gjort ikväll nu när jag ändå inte har något direkt att göra.

Ja okej det får bli en vacker bild på mig tagen nyligen på mitt rum:


Hei hei


*För att förtydliga: Jag läser alltså än sålänge medie och kommunikationsvetenskap, men jag hoppas på att komma in på reserv på personlighets och utvecklingspsykologi (varför har alla mina kurser så långa och jobbiga namn?)

 Berlin, Göteborg och Lund

2011-01-23 kl 01:03:20
HEJHEJ

Nu är jag hemma från Berlin, och jag befinner mig nu i mitt nya hem, mitt rum som jag hyr. Hon är lite virrig (hon trodde bla att jag skulle komma på måndag) väldigt... livlig och pigg (hon blev väldigt upprörd när jag råkade dra ut hennes tvsladd) och ja... livsnjutare. Tycker om att resa, titta på konst och gå på kurser och gympapass. Monica heter hon. Så att ni vet vem jag talar om när jag börjar babbla om Monica.

Jag har egentligen bara hunnit packa upp lite lätt, handlat mat, druckit mitt första lundensiska glas mjölk och ätit min första lundensiska påse svenska lantchips. Man måste ju fira liksom.

Berlin var jättetrevligt. Jag och Kristoffer har varit uppe i TV-tornet, varit inne i donkyrkan (hur häftig som helst) gått på fotomuseum, gått på casinot och slappat på vårt fina hotellrum. Det är fasligt billigt med hotellrum i Berlin vill jag tipsa er om. 
Jag har inte fotat så mycket dock, jag vet inte varför men ibland blir det så. Men lite bilder blir det, men nu ska jag sova så det får bli nästa gång. Eller gången efter det. Ni vet hur jag är med det där.

Imorgon ska jag se om jag hittar till skolan, och försöka ta mig runt i stan lite. Kameran får nog följa med också. 

Ungefär såhär ser det ut när man kommer in i mitt rum
Mjölk och chips

 Mot Berlin

2011-01-14 kl 22:05:46
Aaah så himla skönt att vara av med tentan. Socialpsykologi är väldigt intressant, men jag får alltid så mycket ångest innan tentor i allmänhet, mestadels för att jag har sämst självdiciplin och aldrig läser när jag borde. Så jäkla gött att sitta framför photoshop en hel dag utan att ha dåligt samvete hehe.


Årets nyårslöfte blir att inte spara att sammanfatta alla föreläsningar till två dagar innan tentan! Man borde faktiskt sammanfatta dem direkt efter varje föreläsning istället. Fan vad smart jag är.
Sen ska jag skaffa ett årskort på simhallen i lund också! Och cykla till skolan! Och gå upp för 5 trappor varje dag eftersom att jag bor på femte våningen utan hiss! Fasen vad snygg jag kommer bli sen.


Här får ni en bild jag knäppte igår, utanför Kristoffers hus.Imorgon bitti åker vi till Berlin, så nu ska jag packa!

 Hets

2011-01-12 kl 19:48:04
Lite update nudå:

- Eftersom att jag skulle köpa ett Alfapet till Kristoffer i julklapp, men det var för dyrt (450 kr!!), så har vi börjat spela det på internet istället. Betapet heter det och det är najjjjjs. Kommer vara hur bra som helst att spela mot varandra istället för att sitta och fjanta runt på skype. Våra användarnamn är dessutom döpta efter the office karaktärer <3
- Hade hejdåfest för alla mina vänner, jag bakade den finaste tårtan jag har gjort i hela min tårtmakarkarriär, och då har jag ändå gjort en hel del. God blev den också. Vi hamnade tillsist på sejdeln. Trevlig kväll
- Packade halva min garderob och lite annat smått och gott som man kan tänkas behöva i en ny stad. Den andra halvan, den som jag använder mest, får dock följa med på en omväg till Berlin med Kristoffer. På lördag åker vi!!
- Åkte ner till Lund med far min för att ställa in grejer och sådär i mitt rum hos min tant. Rummet är möblerat, rätt skönt. Helt okej rum ändå måste jag säga! En säng, ett skrivbord, en bokhylla. Tog inga bilder men det kommer såklart.
- Åkte samma dag tillbaka till Göteborg eftersom att jag har en tenta kvar och lite sånt. 
- Fick idag singerat ett kontrakt på ett eget korridorsrum, hur skönt som helst att inte behöva vara inneboende hela terminen (=lugn och ro när man behöver, man kan komma hem när man vill etc) Detta rum är dock inte möblerat så det måste fixas. Den 6 feb flyttar jag in.
- Idag har jag även varit på föreläsning och nu har jag fått slut på ursäkter till att inte plugga till tentan på fredag så jag borde väl göra det nu då... Iaf, kommer vara upptagen med flytt och berlin och allt sånt ett tag nu så här kommer ett litet minischema:

13 jan: Redovisning
14 jan: Tenta och pappas födelsedag
15 jan: Berlin
21 jan: Göteborg
22 jan: Jag flyttar till Lund "på riktigt"
24 jan: Jag börjar skolan, förhoppningsvis på psykologikursen och inte mediakursen
6 feb: Jag flyttar in i mitt egna korridorsrum


En bild för att illustrera allt detta, helt färsk och oredigerad, aningen underexponerad:


Idag var första gången jag rörde kameran iår??!

 Just det! Jag har bestämt mig för att sälja min Nikon D40X, så om du är lite sugen på en fin nybörjarkamera utan objektiv och lite trasig (men lagningsbar) minneskortslucka så hör av dig till mig!
Sen ska jag köpa en D7000. Större sensor = asnajs kvalle, vädertätad, filmar i HD och grejer. 10-11000 för huset. SPARASPARASPARA eheheheh.

 Nyårsbilderna

2011-01-05 kl 03:18:57

Påväg mot restaurangen. Erik och Sofie diskuterar något väldigt viktigt.
Turturduvorna

Skansen krona


Sen skulle vi gå ut men det blev inte så mycket av det så jag åkte hem till korven istället.

 Annelis 2010 i bild och film!

2011-01-05 kl 00:18:50
Mitt förra nyårslöfte var ju att filma mitt 2010, något som jag gjorde, kanske inte lika mycket som jag tänkt mig men så att det räckte till en liten musikvideoaktig grej.
Men först! Annelis 2010 i bilder!JANUARI
- Året firades in först hemma hos Malin, sedan på ett iskallt Rio Rio där vi förgäves väntade på att Embassy skulle spela.
- Jag och Kristoffer flydde till ett lika kallt London, men vi hade väldigt roligt. Kollade på allt man skulle se, gjorde allt man skulle göra osv + gick ut med ett gäng helikopterflygare, magiker och dockskådespelare.
- Vi gick på filmfestivalsinvigningen
- Linnea ringde mig och frågade om jag ville gå på Depeche Mode med henne och hennes DM-galna släkt och vänner, samma dag som de skulle spela! Självklart sa jag.
FEBRUARI
- Göteborg var vintervitt och det slogs ett rekord i antal dagar som snön hade legat kvar, någonsin! Från oktober till april.
- Elin kom och hälsade på mig när hon skulle delta i någon slags mässa.
MARS
- Jag och Anna gick och såg Kent spela på Lisebergshallen, grymt som vanligt. Det var nog den bästa konserten under året, fast de hade ju iofs inte så stor konkurrens (Depeche Mode, Radio Dept och The Embassy. Ingen av dem är väl speciellt bra liveband)
- Jo just det, våra vänner i The Percivals släppte en EP som firades med en spelning på Pustervik. De var ju faktiskt väldigt bra. Men om vi snackar proffsband så blir det nog Kent som bästa konsert, hehe.
- Jag fick spindlar i vindruvvorna!! Inte okej.
APRIL
- Snön smälte! Jeeeej
- Vi firade kvartalets medarbetare: Amanda och Erik (fast våran restaurangchef hade stavat fel på Eriks efternamn haha. Björn är sämst)
- Jag och Kristoffer tog minisemester och åkte till landet tillsammans med Bessie.
- Vi hade sådär härliga spontana måndagsvinskvällar, matlagningsträffar och cafédejter som man bara kan ha på våren.
MAJ
- Linnea åkte till Spanien för att plugga spanska i en månad. Hon sa att hon flyttade, men jag tycker att det är att överdriva ;)
- Jag däremot, flyttade inofficiellt in till Kristoffer. Hade mer grejer där än på den addressen där jag var skriven på, om man säger så.
- Jag hade utställning tillsammans med mamma, fick inte sålt något men det var roligt ändå.
- Målade en kärleksteckning till Kristoffer som han satte ett tuggummi på (högst upp i mitten)
- Kristoffer och jag åkte till landet igen.
JUNI
- Malin tog studenten
- Midsommar firades hos Johanna F, med god mat, god dryck, gott sällskap, brännboll och dans.
- Kristoffer och jag åkte till Kreta för att sola och bada. Vi lyckades dessutom pricka in den enda regniga veckan på hela sommaren typ.
JULI
- Vi hade personalfest i Slottsskogen
- Jag blev reserv 269 på utbildningen jag ville in på.
- VI ÅKTE PÅ TÅGLUFF! Hallelulja! Vi åt pölse i Danmark, åt pölse i Danmark, spontansov i Münster, blev bitna av insekter i Amsterdam, skakade rumpa i Nümegen, drack vin i Paris, shoppade loss i Toulouse och dansade med dvärgar i Barcelona.
AUGUSTI
- Vårat äventyr på tågluffen fortsatte med horor i Milano, balkanfest i Venedig, finhotell i Linz, femvåningsbar i Prag och ensam-hets-shopping i Berlin.
- Efter tågluffen hade jag en del pengar kvar så jag köpte min 10-20. Älskar den verkligen.
- Sen åkte vi till landet.
- Jag kom in på en grundkurs i psykologi på GU.
SEPTEMBER
- September var en dålig fotomånad märker jag nu när jag tittar tillbaka... Jaja.
- Jag fyllde 20, det kunde ha blivit stort, men det blev det inte.
- Jag började skolan igen, otroligt skönt efter ett år på donken.
- Johanna hittade världens finaste bar att sitta timmar i.
OKTOBER
- En bra fotomånad då jag köpte min 50mm! Älskar den också hehe.
- Sofie fyllde 20 vilket firades med ballongfest, en bra kväll.
- Jag, mamma och Jessica åkte till Ullared för att bo där över en natt tillsammans med mammas galna kompisar från Skåne. Hur nördigt som helst, men det var ganska roligt.
- Födelsedagar + fina kollegor + fina klasskamrater = fester.
NOVEMBER
- Jag såg Radio Dept, som nog släppte årets bästa skiva. Den, eller Håkans nya, jag kan inte bestämma mig.
- Jag började på en fotokurs, fast jag missade 2 av 6 tillfällen för att jag glömde av det??
- Linnea fyllde år och firade med maskerad. Jag var utklädd till Linnea, Johanna var Carrie Bradshaw, Hanna en cowgirl, Mårten var spiderman, Kim en hund.. ja det fanns lite alltmöjligt där.
- Johanna och jag gick på nöjesguidenfest med The Embassy.
- Det var en larv i mitt salladshuvud som jag skulle ha till middag och jag dog såhär <--------------------------------> mycket (väldigt mycket alltså. Jag drömmer fortfarande mardrömmar om det)DECEMBER
- Jag bakade lussebullar med Anna. Jag gjorde en lussehund som ni ser.
- Vi firade jul på landet. Jag fick en skiva, lite kaffekoppar, en mascara, strumpor och lite annat smått och gott.
- Nyår firades in hemma hos mig och sedan på en restaurang och jag åt pasta med världens godaste svampsås.
- Kristoffer och jag firade ett år, eller ja, vi ska fira det i Berlin i januari <3
- Blev antagen till Medie- och kommunikationsvetenskapsprogrammet, och nästan antagen till en kurs i  personlighetspsykologi i Lund. Så nu flyttar jag i januari.

FILMEN
Lite: London, Kreta, fest, vardag, konsert.
Massor: Tågluff, flams, trams, dans, glädje och kärlek.


(Inbäddat från fejan, vilket jag aldrig gjort så jag vet inte hur pass bra det här fungerar)

 Julafton hos familjen Andersson

2011-01-04 kl 21:25:58

Lite sent kanske men så här såg det ut när vi firade jul på landet. Snart får ni nyårsbilderna också, och efter det en årssammanfattning med bilder och film och allt.


RSS 2.0