Bortglömda bilder och borttappade biljetter

2009-11-27 kl 15:20:38
Åh, om en vecka får ni se bilderna från 35mmrullen som jag har haft i min analoga systemare sedan i februari. Ska bli roligt att se alla bilder som man glömt bort att man tagit, men jag vet att den var med när jag och Fridde var i Stockholm för att kolla på Franz Ferdinand och när vi var i Trollhättan på sommarfest på Hannas land. Najs!

I måndags fick jag en biljett till julfesten som vi ska ha med jobbet på söndag. Det är egentligen bara heltidarna som får gå, men jag fick en av våran restaurangchef ändå. När jag fick den så sa hon att om jag blev sjuk eller nåt så var det väldigt viktigt att jag ger biljetten till någon annan, eftersom att restaurangen lägger ned väldigt mycket pengar på den här festen, och det finns inte så många biljetter. SMART SOM JAG ÄR TAPPAR JAG BORT DEN. Jag fick lite dödsångest måste jag säga. Men igår tog jag mod till mig och ringde restaurangen. Som tur var så var inte våran restaurangchef där (hon tycker redan att jag är lite virrig av mig så man behöver ju inte spä på) utan det var inköpsansvarig som svarade.
Jag fick veta att biljetterna är slut så jag kan inte få någon ny, men om jag jobbar 23-06 imorgon (idag) istället för 00-04 så skulle han fixa in mig ändå. Najs.


Jag klippte luggen kort idag
Snart ska jag leka med Kristoffers fettomage. Han har frågat mig typ tre gånger den här månaden om jag har klippt mig, så det ska bli kul att se om han märker något nu ;)

Jag skulle egentligen lägga upp en bild på min nya frisyr nu, men datorjäveln vill inte läsa mitt minneskort så det blir inget med det.

 sundaysundaysunday

2009-11-27 kl 00:25:33







För någon vecka sedan sa jag till pappa att jag ville ha en julstjärna i mitt fönster. Men han bara drog upp min rullgardin och frågade:
"Varför ska du köpa en, när du har Sveriges största julstjärna precis utanför fönstret?"
Han har nog en poäng, men idag såg jag en som jag blev helt kär i. Dyr som attan var den förstås också. Ack.
Annat som man gärna vill ha men inte har råd med när man jobbar deltid på mcd:

Acnes nya kollektion. (Speciellt en klänning där som kostade 4000 någonting.)
Ett lagat objektiv
En massa skivor
Nya byxor (jag äger inte ett helt par)

Sitter just nu och funderar på vadfan jag ska fota till alla intagningsprov. Allt det där ska fan vara inne snart!
Funderar också på hur jag ska klippa mig imorgon. Planerar att spara ut till långt nu och sedan kanske jag blir blond och får raklugg igen. Men vem vet?
//A

 Everyday feels like sunday

2009-11-27 kl 00:13:24


 Panik

2009-11-26 kl 01:39:12
NEJ! Nu får jag fan ta och göra något åt mitt trasiga objektiv! Jag blir helt galen när jag sitter här och sprängs av inspiration och inte kan göra något åt det. De analoga kamerorna kommer inte vilja samarbeta med mig på alla idéer.


ÅH. Så himla frustrerande.

Och vädret är så otroligt trist.
Papprena från högskolan kommer aldrig.
Adressändringspapprena vill aldrig gå igenom.
Jag har sån jälva mensvärk att jag dör.


 Den konstigaste drömmen jag haft

2009-11-24 kl 02:56:45

Alltid när jag har sovit kommer jag ihåg vad jag har drömt (ibland kommer jag ihåg flera stycken från samma natt) Oftast drömmer jag mardrömmar av någon underlig anledning, men inatt var det inte så. Inatt hade jag den konstigaste drömmen jag har haft i mitt liv tror jag. Lyssna bara på det här: Jag var en säl. Och det blir bättre, jag lovar.



Jag var en säl av en art som inte kunde simma så snabbt och bodde på ena sidan av en vik. Där fanns också en annan sälart som kunde simma snabbare och som därför styrde över oss långsamma sälar. Förutom att akta sig för farliga härkarsälar så fanns där också läskiga hundar som ville äta upp en om man simmade för nära strandkanten. Så en dag blev jag trött på detta och tänkte "Fuck this, nu simmar jag till andra sidan viken istället." Och tänkte rymma från vårat sälsamhälle. Jag fick med min sälbror (som inte var leo utan en randombror) på min djärva plan, men vi blev genskjutna av snabbsälarna och min sälbror fegade ur halvvägs och simmade tillbaka. Värsta sveket i historien!
Väl framme på andra sidan hittade jag en grotta som jag kunde gömma mig i från härskarsälen som fortfarande jagade mig. Jag var listig som en räv trots min sälhjärna och lyckades förutom att gömma mig väldigt bra också sno åt mig en av de väldigt viktiga STJÄRNNYCKLARNA! Så när jag fått härskarsälen att tro att jag inte var kvar inne i grottan, simmade han ut och låste alla portar. MEN eftersom att jag hade en stjärnnyckel så kunde jag låsa upp och utanför väntade hela min sälstam som min bror hade hämtat så att de kunde rädda mig!
Sedan vaknade jag.

Värsta fantasydrömmen ju haha.
Nu: Sova
Imorgon: Läsa 5 kap i körkortsboken, svara på 200 instuderingsfrågor, övningsköra, åka till Kristoffer och pussas lite.
Fredag: Jobba natt
Lördag: Jobba natt
Söndag: Förhoppningsvis gå på julfest med jobbet. Jag orkar inte ta den historian nu, det får bli imorgon.

Pöss
//A


Sofia & Johanna på Trädgårn i lördags




Hahahha jag dör. Johanna och Kristoffer. Så sjukt söta :D


 Dans, köttfärssås, dans

2009-11-21 kl 17:22:14
Hei hei

Ikväll blir det pasta och Annelis specialsuperköttfärssås tillsammans med Kristoffer och sen kommer Fridde och då ska vi gå och dansa på Trädgårn. Minsann.

Om ni vill gå på min dansföreställning på Lisebergshallen den 6/12 så kan ni säga till mig så får ni köpa biljetter för 80 kr, köper man i dörren kostar de 100. Jag dansar två gånger, först runt 14 (lyrical/modern) och sen runt 18 (disco) Både numren kommer bli jäävligt bra så jag skulle rekommendera att hänga med mig och gå och äta någonstans därimellan (JAA VILKEN BRA IDÉ ANNELI, SJÄLVKLART SKA JAG GÖRA DET)

Kvällen innan (5/12) är det dödselectro på Stars n Bars och det kommer vara GRYMMA band vill jag lova. Edwin van Cleef, Fear of Tigers och Mille. Inte varje dag man får tre skitbra spelningar på en kväll. Kvällen till ära kommer hela stockholmsklanen (Jon, David & Kalle) och dansar med oss, och vi ska nog kunna locka hit Jimmy och Viktor också. Självklart ska jag ta med min allra bästa kamerautrustning och vara jävligt nykter så att jag kommer in den här gången.

Vilken start på den nya månaden!
Nu ska jag springa ner och handla, annars blir det inte mycket till köttfärssås.
Puss hej
//A

 Annelis äventyr i Sverige

2009-11-18 kl 15:25:21
Så har man varit ute på ännu en sväng i vårat avlånga land. Denna gång var det Daniel i Motala som skulle hälsas på, han är ju sjukskriven året ut så jag och Jimmy tänkte att vi skulle åka dit och underhålla honom lite. Dock hann Jimmy bli sjuk lagom till vår avfärd så jag fick åka själv. Men det var trevligt ändå.
Daniel bor i en jättefin lägenhet med sjöutsikt, orange hall och grönt vardagsrum. Igår kollade vi på film och lite serier, drack vin och åt mat. Mycket trevligt. Vi gick och la oss vid tre och låg och pratade hela natten typ. Sov 2-3 timmar innan vi skulle gå upp igen för att jag skulle hinna med bussen 07:40 (Denna tyranntid hade jag och Jimmy kommit överrens om eftersom att Jimmy har lektioner på onsdagar som han gärna ville hinna med.) Men vi försov oss och missade bussen precis, så jag fick ta nästa och 4 timmar senare var jag hemma.
Jag lånade med mig mammas kamera för att jag skulle kunna fota, men det blev inte mycket bilder ändå. De få jag tog var inte heller något att hurra för, haha.

Nu är jag hemma, det regnar och jag har tagit på mig mina varmaste kläder och lyssnar på Radiohead. Om några timmar ska jag träffa Kristoffer, och då blir det Villekulla och film. Gött.



 The worst taste in music

2009-11-12 kl 18:26:55
Annelis top 10 favoritartister just nu
(Utan någon speciell ordning)


Radiohead

Ganska mörk brittisk indierock. De första skivorna är mer rockiga än de senare, som är lite mer elektroniska.

The Radio Dept.
Svensk postpop med en del elektroniska inslag (Labrador)

The Tough Alliance
Göteborgspop med svängig falsksång och lite electro (Labrador)

The Embassy
Svensk indiepop (Service)

Markus Krunegård
Ni är väl ganska många som känner till honom efter "Jag är en vampyr". De två skivorna är överlag inte alls lika bra som den första, men en del låtar är riktigt jävla bra!

M83
Fransk shoegaze

Death Cab For Cutie
Amerikansk indie. I will possess your heart är typ en av de bäta låtarna i världen enligt mig.

Tiger Lou
Mörk indierock från Sverige.

Skansros
Göteborgspop a la Håkan Hellström (Luxury)

Memory Cassette
Fantastisk shoegaze (Sincerely Yours)

The Sound of Arrows
Svensk electropop (Labrador)



Woops nu blev det 11 men ni lär ju inte dö.

 Resultatet av en vägledning

2009-11-12 kl 15:04:50

Jag ska gå på komvux och läsa Foto B
Annars kommer jag inte in på de fotografutbildningar jag vill gå.
Tjoho!

Detta firar vi med en länk till vad jag lyssnar på just nu: Phoenix i P3 Live från Siesta! i somras.
En finfin konsert vill jag lova.



 Ny design

2009-11-10 kl 21:17:31




Gammal/Ny



Jag har kollat på fotoutbildningar i tre timmar nu och jag håller på att bli galen. Jag fattar ingenting, jag vet inte vad jag ska söka, vad jag har behörighet till, var jag vill gå, vad är skillnaden dem emellan? God. Jag ska nog gå till studievägledarcentrum imorgon på drop in. Det ligger ju faktiskt bara runt hörnet :)

Och jag måste fixa min 18-55a snart så att jag kan fota lite. 85an är ju trevlig men jag tycker inte om att fota så långt bort och jag har ingen af och jag blir galen när jag lägger in alla bilderna i datorn och jag ser att allt är oskarpt.

Förlåt för att jag har varit så fotonördig idag haha.

 Önskelistan

2009-11-10 kl 19:37:35
Åh jag vill ha så mycket fina grejer alltså. Som vanligt domineras årets önskelista av kameragrejor, haha.







En Diana F+ och en Lomo LC-A + står högst upp på listan. Så sjukt fina.

 Kinesiska

2009-11-10 kl 03:07:20
Satt och bläddrade i min kinesiskabok som jag hade på gymnasiet eftersom att jag har sökt det nu till våren på gu, och jag är förundrad över vilka onödiga grejer man lärde sig säga, och i vilken ordning man lärde sig dem.

Kapitel 1. Hej, hej då, tack.
Kapitel 2. 1-10
Kapitel 3. Jag älskar dig. (Eh okej det känns verkligen som att det är det man ska lära sig i kap 3)
Kapitel 4. Nationalitet
Kapitel 5. Kan du tala engelska?
Kapitel 6.
Är svenska svårt? (Men vaaa... När kommer jag använda det här egentligen?)
Kapitel 7. Jag heter Wang Li. (Namnet är tydligen inte alls lika viktigt som att kunna säga att man älskar varandra)
Kapitel 8. Vilket land kommer din pojkvän ifrån? (????)
Kapitel 9. Det här är min fru. (Okej folk som går på gymnasiet är typ 16-18 bast.)
Kapitel 10. Jag har mobil.
Kapitel 11. Vad är ditt telefonnummer?
Kapitel 12. Jag är 19 år gammal. (Nej ålder är ju inte så viktigt heller)
Kapitel 13. Jag har barn. (Är sånt här med barn och fruar ett vanligt samtalsämne i Kina?)
Kapitel 14. Köpa kläder och pruta
Kapitel 15. Jag arbetar på Beijings universitet.
Kapitel 16. Vart ska du?
Kapitel 17. Beställa mat
Kapitel 18. Skål (Jaa självklart är det sånt man ska lära 16åringar)

 Hipp hipp hurra

2009-11-09 kl 16:14:29

Bilder från Linneas födelsedagsfest med tema disco.


Det var inte många som kom till tårtan, bara hennes sanna vänner ;)




Så himla fina <3




Så himla fint födelsedagsbarn <3




Kanske inte lika fint födelsedagsbarn




Linnea var väldigt stolt över sin discodekorering ;)




Kristoffer i en väldigt allvarlig diskussion med Johanna




Martin på partyhumör




Martin




Kameraskygg Johanna




Hanna med glaset hon fick av mig i födelsedagspresent en gång. Funderar på att köpa mig själv ett likadant.




Kristoffer drack exotiskt vin.




Fina paret




Puss




Dansgolvet




Discozombielinnea




Erik var tjusig i Kristoffers mössa i väntan på bussen in till stan




Har verkligen inte gjort någonting idag haha, det har dock varit ganska skönt. Är så sjukt trött och jag förstår inte varför. Sov 11 timmar idag men jag fick ändå tvinga mig själv upp ur sängen.
Röd är fantastiskt bra, jag måste köpa skivan snart. Tycker mest om Taxmannen, Sjukhus och Ensamheten än sålänge.
Nu ska jag gå och handla mat, då kanske man blir lite pigg av novemberluften.
Puss
//A


 Alkoholen alltså. Fy fan.

2009-11-09 kl 14:37:50
Åh jag är så tjurig.

Lördagen som skulle bli en pangkväll blev inte alls så bra som jag hade tänkt mig. Jag var först hos Linnea på födelsedagskalas, hade köpt en finfin paljettjacka och allt, men den visade sig förstöra min ännu finare filippa k topp jag hade under! Sjukt irriterande. Jag fick låna en tröja av Fridde istället som tur var. Det var heller inte alls lika mycket folk där som det borde ha varit, lite tråkigt. Men annars var det väldigt trevligt hos Linnea, vi dansade till hennes förfärliga hiphop, drack vin och skrattade.

Dags att åka till Dödselectro. Jag slutade dricka vid 23 och var inte speciellt full när jag ställde mig i kön vid halv 1. Men ändå fick jag inte komma in! Jag typ fnissade lite åt något Kristoffer sa och då tyckte vakterna att jag var för full. Så jävla irriterande. Men vi gick lugnt och sansat till Burger King istället och åt lite grann, jag tog en cola och så. Vi försökte komma in igen. Nej inte den här gången heller fick jag komma in. Jag förklarade för vakten att jag skulle fota där inne, mina kompisar hämtade ut stackars Tobias som har klubben men han kunde inte göra någonting. Jag fick inte komma in och så var det med det.

Jag var så jälva besviken. Jag fick inte göra det jag tycker är allra roligast, och det var inte rättvist. Efter lite tumult på Järntorget åkte vi hem istället. Mina kompisar som kom in hälsade att det var skitroligt där inne. Fuck you. Det visade sig sedan också att den andra fotografen inte heller hade kommit så nu finns inte ens hans bilder på Facebook.



Jag hatar mig själv ibland.



Kön till Dödselectro.

 Lite fest, lite kärlek och lite glitter

2009-11-06 kl 15:08:16

HEJ ANNELI, VAD HÄNDER I DITT LIV EGENTLIGEN? DU ÄR JU VÄRLDENS SÄMSTA BLOGGARE.

En liten update dådå.
Nenne var här i helgen, vi kollade på film, köpte ramar, åt jordgubbskräm som har liksom återuppstått i mitt liv och åt svenska lantchips såklart.
Jag har de senaste dagarna bosatt mig hos Kristoffer. Pappa ringde mig imorse och blev liksom förvånad över att jag var hemma haha.
Jag har jobbat en del (och det har varit dötrist eftersom att vi har haft så lite att göra)
Jag måste köpa något glittrigt att ha på mig på Linneas disco-födelsedagskalas (hej har något något tips till mig? Typ svarta paljetter?) samt en present (hej har någon något tips till mig? Typ en årsförbrukning med oboy?)
Och senare på kvällen ska jag ta med mig Kristoffer och fota åt I <3 Electro på Stars 'n' Bars, så snart har ni lite sånna bilder att se fram emot, och vill ni vara med så är det bara att komma dit. På scen har vi fantastiska Futurecop dessutom. Vilken pangkväll va!

Och just det!
Röd släpptes idag. Jag gillart!

Nu ska jag ner på stan och försöka hitta lite glitter och presenter.




I förgrunden: En görparty tjej vi träffade på Kontiki förra fredagen
I bakgrunden: En förtjusande Johanna i sin Darth Vadermask


RSS 2.0