Tentatrassel

2011-04-30 kl 13:19:00
Igår när vi skulle ha tenta hade vi blivit dubbelbokade och det tog skolan en timma att hitta en ny skrivsal åt oss. Vi blev tillsist lite improviserat inskuffade i bibliotekets tysta läshall, i en hörsal och inne på studievägledarens kontor.

Så här fint var det ute när vi väntade på att få en skrivsal.


Fina Frida i vårsolen
Gabriella
Hej hej Emma
Ingrid sistaminutenpluggarTror förövrigt att jag kommer få G, vilket är ett skämt med tanke på att jag började plugga dagen innan. Det funkar ju på högstadiet liksom men det är inte riktigt så man rullar på universitetet. Där ska man läsa all litteratur under hela kursens gång för att man ska få en djuupare förstååelsee, så att man kan analyseera och hitta sambaand osv. Jag rekommenderar alltså inte min studieteknik. Den får en överkryssad Poseideli

Idag är det valborg och jag sitter just nu i stadsparken med Emma, Hanna, mitt rosé och min enorma picnic! Vi mår bra! Vi är taggade!

 The Holy Polaroidinlägg

2011-04-29 kl 19:09:52
Okej, jag har ju gjort ett liknande inlägg för holgan, men nu har jag fått lite frågor kring min polaroidkamera.


VAD ÄR EN POLAROIDKAMERA?
Polaroider har sedan länge varit synonyma med direktbildskameror, som alltså framkallar bilden direkt efter att den har tagits. Hur detta fungerar är lite olika beroende på modell på kamera och film, men den vanligaste varianten är den där det finns framkallningsvätska i botten på ramen på filmen. När bilden har tagits, trycker kameran ut filmen genom två rullar, som pressar fram vätskan över filmen som därför omedelbart börjar framkallas. Efter en minut ungefär kan man se på ett ungefär hur bilden har blivit, men färgerna är inte fullt utvecklade förren efter ca 5-10 minuter (beroende på temperaturen på luften där den framkallas) 
Polaroiden har länge haft en viktig roll i situationer där man snabbt måste se hur resultatet blir, tex använde sig många fotografer polaroiden för att ta testbilder innan man började fota med den vanliga filmen. Pga det digitala fotografiets intåg, har dock många slutat använda polaroiden eftersom att du ser resultatet direkt i kameran ändå.

HUR FÅR JAG TAG PÅ EN OCH VAD KOSTAR DET?
Själva kamerorna är inte jättesvåra att få tag på. De kan kosta runt 50-200 kr och du hittar dem på blocket, tradera eller secondhandaffärer (det sistnämda brukar vara billigast). Problemet är när det kommer till filmen. Eftersom att det inte är många som använder polaroiden längre, så gick Polaroid i konkurs och filmen slutade tillverkas 2008. Detta var naturligtvis inte alla nöjda med, och några galna eldsjälar fick för sig att starta en insamling, vars mål var att köpa en gammal polaroidfabrik och själva starta upp produktionen igen. Projektet fick namnet de The Impossible Project. Många entusiaster skänkte pengar, och tillslut bestämde sig Urban Outfitters att sponsra projektet och produktionen kunde starta igen. Filmen finns dock fortfarande i begränsad upplaga, och priset blir därför högt.
   Innan konkursen brukade jag köpa två paket (20 bilder) för 350 kr, vilket blir 17.50 kr/bild*. Efter konkursen ropade jag in 100 bilder för 1500 kr totalt (15 kr/bild) på Ebay från USA, och när jag några månader senare åkte till New York, köpte jag ytterligare 40 bilder för ca 760 kr (19 kr/bild). Detta är bilderna jag använder idag, fastän de egentligen gick ut för nästan två år sedan (film har ett bäst före datum). Nu har jag 20 bilder kvar.
   Jag har inte köpt någon av de nyproducerade filmerna från The Impossible Project, främst för att de inte har släppt någon färgfilm till min kamera än (636, alltså en av 600-modellerna). Den släpps den 5/5 2011, men jag kan inte hitta något pris. Den svartvita filmen kostar dock 20 euro/10 bilder utan frakt, och till de äldre kamerorna finns det färgfilm och den kostar 17 euro/10 bilder.

Ja, det jag tror jag vill ha sagt är not att du ska nog tänka om både en och två gånger innan du skaffar en polaroidkamera eftersom att det blir väldigt dyrt i längden. Men är man beredd att betala priset så får man ju såhär fantastiska bilder:


*Jämförelsevis kostar vanlig 135mm-film ca 5 kr inklusive framkallning

 Vårmiddag på balkongen

2011-04-28 kl 12:24:29
Igår satt jag och Ingarid på balkongen och åt middag i solnedgången... Oh sen... låg vi med varandra (nej det gjorde vi inte, detta var ett sk litet skämt hämtat från centralskolan för er som inte har samma mediala referensramar som mig)

Okej.... Men nu har jag iallafall beslutat mig för att göra ett försök på tentan. Har ju verkligen inte pluggat alls, men jag har ändå koll på det som har sagts på föreläsningarna, och det kanske räcker för ett g? Annars kan man ju göra omtentan? Men ja, jag ska nog inte ens försöka sätta mig in i litteraturen, jag kommer nog bara bli förvirrad.

På lördag är det valborg! Då ska vi picnica i stadsparken tillsammans med resten av Lund och dricka rosé. Hela dagen. Hela kvällen. Antagligen en bit in på natten också. Kommer bli awesome.Nu ska jag nog ta och läsa igenom mina anteckningar.......

 Påskhelgen

2011-04-27 kl 14:33:23
Påsken firades såklart på landet, och jag hann ta en sväng till Göteborg också och hälsa på en massa fina människor! Tackfest

2011-04-20 kl 17:24:53
När man jobbar på nationer så får man inget betalt, men gratis mat och så får man gå på en massa jätteroliga tackfester!
Just denna tackfest hade Wermlands Bobbygala, där de delar ut pris till årets kvinnliga huvudroll, årets manliga huvudroll och årets utskott och tillexempel. Eller årets tabbe, som Johan vann efter att ha godkänt en meny med lever till huvudrätt, som dessutom inte tillagades ordentligt. Hehe.

Hanna & Sverker. Sverker har köpt kemikalierna till mig! bäst!
Mitt häng: Emma & Hanna
Spex på toaletten
Sofia hittade oss också
Skojar lite med Sverker och Andreas, fina killar. Andreas går alltid runt med en kam i skägget.
Sedan cyklade jag som bekant vilse och här hamnade jag. Mitt ute i ingenstans? På en åker? En vanlig Lundadag

2011-04-20 kl 00:14:59

Går på föreläsning och grupparbetar lite sedan med Friiiiiida
Läser Sydsvenskan (vi är ju trots allt mediestudenter)
Fotar alla fina blommor utanför universitetsbiblioteket (UB) Frida visar

Cyklar hem, pluggar lite. Allt det här ska vi kunna till nästa tenta??!
Tvättar litegrann. Mat från 8 världshörn

2011-04-19 kl 23:47:06
Hej hej

Idag har jag och Ingrid (Ingarid) legat i gräset i solen och pluggat och tyckt att livet var gött.
Sedan åkte jag till skolan och jobbade på ett grupparbete. När klockan blev sju sa datorn åt oss att nu stänger biblioteket, sa tack och adjö och stängde av sig, helt utan förvarning så vi hann inte spara något. Flera timmars arbete helt bortkastat. Så nu är vi lite nervösa inför morgondagens redovisning.... hehehehe

När jag kom hem redigerade jag lite bilder istället för att plugga, så här kommer lite bilder från våran corridor dinner som vi hade för typ tre veckor sedan haha. Men det var hur trevligt som helst, alla gjorde mat och bjöd på. Vi kom också fram till att vi bor typ 20 pers på 14 rum, och att vi representerar 8 olika länder (!) och det var roligt att det speglades i maten.Nästan alla herrar i korridoren (herrarna fotade damerna och tvärtom)
Massa mat! Stark indisk kyckling, tatziki, caesarsallad, äggplantsallad och lite annat smått och gott (jag minns inte vad allt var och hette hehe)

Jag och ingrid gjorde lite guacamole med grönsaksstavar, den blev super! Här ser också vi lite coscos (tillagat på egyptiskt vis) och kladdkaka
Känner nu i efterhand att jag kanske borde ha pusslat ihop den där powerpointen istället för att sitta med sånt här... Jag får väl ta tag i det där nu istället då då...

 Vilsen

2011-04-17 kl 22:12:58
Var på tackfest igår och hade det skojskojskoj. Fick reda på att vi köpt in kemikalier till fotolabbet, så snart kan vi börja framkalla våra filmer själva, kommer bli jätteroligt. Ska bara se till att fota upp min rulle som sitter i olympusen först och sätta i en svartvit film.
Cyklade vilse på vägen hem och hamnade på en åker haha.

Såhär fint är det utanför skolan!


 Solnedgång

2011-04-14 kl 21:24:03
Åh har legat och varit sjuk i en vecka nu och inte blivit ett dugg bättre, så nu tar jag ledigt från slemmet och hostan och tar ett glas vin på lunds nation istället med ett par klasskamrater.

Imorgon är det sittning
På lördag är det tackfest på WermlandsJag har fin utsikt

 Åh T9 <3

2011-04-12 kl 18:51:43

Jag skulle skriva
"Hej, jag tror jag glömde min svarta sjal hos dig"

och det blev
"Hej, jag tror jag glömde min svarta själ hos dig"


 Fina koftan

2011-04-09 kl 15:45:19
Ska kanske till min klasskamrat och fira hennes födelsedag ikväll, men jag har blivit sjuk så jag ska nog ta det väldigt lugnt isåfall. Men då kan man ju ta med kameran utan att behöva vara rädd för att den ska bli stulen/borttappad/förstörd...
Så blir det nog! How to: Annelis dag

2011-04-08 kl 12:19:06
1. Lös en seminarieuppgift du inte förstår
2. Hämta din upplåsta cykel från verkstaden
3. CYKLA hem
4. Laga pasta med svampsås för tredje gången på en vecka

 Göteborgsnätter

2011-04-03 kl 18:53:22
Tjenna

Igår jobbade jag på Wermlands och det var najs. Lärde mig blanda lite enklare drinkar, hur man bäst plockar pinn, hur man dricker öl utan att det syns att man dricker öl osv. Jag fick även briljera med mina mcdonaldskunskaper inom golvrengöringsområdet (skrubba, skrapa, moppa, skrapa) Idag är jag så sjukligt trött, det slutade med att jag var uppe 24 timmar igår...

Nu kommer lite bilder som jag inte hunnit lägga upp än, från när jag var i gbg senast.


Linnea har ju fått körkort så nu får man akta sig när man är ute och kör på göteborgs gator
Fin solnedgång hos Krisselistoffer
Bjöd hem fint folk för att fira min hemkomst, och sen gick vi till Nef och dansade.
Fotade en fin man på spårvagnen
THE BLICK

 Rom del VII

2011-04-02 kl 18:40:32
Högskoleprovet gick sådär, det kändes ganska bra men nu när jag kom hem och såg svaren så blev jag lite besviken. Inga 1,5 här inte... MEN! Life goes on som Ingarid säger, och ikväll ska jag jobba på Wermlands, kommer bli feeett.Nu kommer sista delen från Romresan!!


Det var vår i luften och i träden

Utanför ett bageri fanns den här lustiga kroken där man kunde koppla fast sin hund medans man var inne och handlade
Tuuta tuta, jazza jazza
Lite överallt satt Maria och vakade över en


Ett blomsterstånd
Lite överallt sprang det runt nunnor
23 grader ute!
En viktig kolonn
Ett bokstånd
Lite fina gamlingar
Några turister
Lite fler turister vid Fontana di Trevi
Så fantastiskt vacker, men jag hade lite fel objektiv med mig...
Läsa guidebok
Kartläsaren
Anita Ekberg??
 Lundanätter

2011-04-02 kl 00:27:34
Det har varit tyst här ett litet tag, mest pga att Kristoffer har varit här och pussats, men också för att vi har haft korridorsmiddag (så himla gott, jag dog typ) och så har jag pluggat och varit på Lunds nation med en massa skojiga männsikor.

Här kommer lite bilder

Så här party är min klass när vi har sittningar med disneytema. Här ser vi Mimmi Pigg och en pirat, fast ja de hade tagit av sig ögonlappar och dylikt då. Men Katjas (tv) mimmi-öron var fina, två knutar i håret som ni kan skymta.
Min klasskamrat och Wermlandsvän Emma var Apoo, det tyckte jag var lite festligt.
Dan var en clown och Mattias Robin Hood
Min korridorsgranne Ingrid (tv) var Törnrosa (innan hon blev prinsessa) lite långsökt kan ni tycka, men det var på pricken likt om man har sett youtubeklippet som hon visade mig. Emmanuela var liksom jag utklädd till Pochahontas.
Ingrid var party. Men ibland kallar jag henne Ingarid för att jag tycker det låter roligare hehe.
Apooo
En annan kväll gick jag och Emma till Wermlands och drack öl, och hamnade på efterfest på studentkomplexet Dephi. Så här var det där.
Imorgon är det högskoleprovet så nu är det hög tid att gå och lägga sig!!

RSS 2.0