JA MEN GUD VA TREVLIGT!

2008-08-29 kl 13:29:41

Haha, alla älskar min nya bebis.

Lenne
Killen på spårvagnen, vars blick var fastklistrad på kameran när han for förbi.
Tjejen på busshållplatsen, som inte kunde låta bli att snegla
Killen på Expert, som blev eld och lågor när han fick höra att jag hade en Holga.

Nu har jag också lämnat in min första film till framkallning samt köpt tre nya rullar. Jag vet inte om jag vågar fota något mer innan jag fått bilderna än dock, för jag vill se om det är något jag gör fel, eller om jag kan göra dem bättre (=mer psykadelsika, haha) Den nionde ska jag hämta bilderna så tills dess får vi hålla oss.
De allra flesta har aldrig hört talas om Holga, men de som har är väldigt intresserade av allt som har med dessa plastkameror att göra.
Men jag blev lite förvånad att personalen på Japan Photo var så opålästa. En av dem visste inte vad 120film var, en annan hade aldrig sett en Holga innan, en tredje visste inte hur man tog ut 120film (som tom jag vet hur man gör) God, jag hoppas att de vet hur man framkallar den O___o
Eftersom att filmen var slut på Japan Photo så gick jag till Expert istället. De var till min förvåning mer... proffsiga.

"Hej hej, säljer ni 120film?"
"Javisst, vad hade du tänkt dig förnågon?"
"Eh... Färg?"
"Någon speciell ljuskänslighet du hade tänkt dig?"
"Nae.. 200 blir väl bra"
"Det är inte till en Holga eller så?"
"Jo faktiskt" *Anneli ler stort och stolt*
" JA MEN GUD VAD TREVLIGT! Då måste du ha 400, annars blir det för mörkt"
"Jasså, jag trodde att det var 200 på min förra film men det kanske det inte var då"
"Nej det var det nog inte. Men HOLGA, det är fina grejer det! Jag har själv en och blablabla" osv osv

Haha <3 Jag tycker om att jag är fetaste rookien, jag har ju för fasen knappt rört en analog kamera innan :D
Puss på mig själv :D
//AErik dricker kaffe


 Dagens ord: Psykadelisk

2008-08-28 kl 22:30:18

Häromdagen fick jag min Holga (Den är sjukt vacker <3<3<3<3) och idag tog jag med mig den till skolan för att fota lite. Folk fattar inte riktigt grejen med gamla kameror som tar asdåliga bilder, och jag förstår dem, men när jag förklarade för dem att bilderna blir helt psykadeliska så såg de ut att förstå min entusiasm lite iaf.

Psykadelisk var också ordet jag använde för att få Lenne och Hanna att förstå vilken sinnesstämmning de skulle ha framför kameran. Helt gaalna nattbilder blev det säger jag bara. Färgblixt + dubbelexponering = Kameraorgasm. Imorgon ska jag framkalla bilderna (59 kr och inte 260 som någon sa till mig) och köpa mer film.
Kolla in här för att förstå hur psykadeliska holgabilder kan vara:
http://www.lomography.com/holga/galleriesAja
pusshej
//A


 Foto A

2008-08-25 kl 21:32:13
Idag hade jag min första fotolektion någonsin och det kändes riktigt bra för att
1: Jag fick inte den stränga läraren jag trodde jag skulle få. Min lärare var tvärtom rolig!
2: Vi kommer inte syssla med analogt hela året som jag bävade för, utan bara halva
3: Jag kunde allt vi gick igenom, inklusive det han sa var överkurs och det känns därför som att jag har större chans till mvg än jag trodde att jag skulle ha.

En lättnad helt enkelt :)
Imorgon kommer min Holga :*
//A


Vi väntar på att lektionen ska börja

 Måste ha

2008-08-24 kl 15:09:43
Okej det här kommer mina nästa två löner gå till:

Filterset till holgan
Fisheye till holgan
Polaroidfilm
NicoNico (http://www.kaffebrus.com/niconico-smile-kamera-med-nyckelring-688.html)
Pop Art Maker (http://www.kaffebrus.com/pop-art-maker-592.html)
Patrick Wolf - Wind in the Wires
Polfilter till systemaren
Blixt: Speedlight SB600

Okej jag vet, sjukt mycket kameraprylar, sjukt mycket onödiga saker (Men hallå hur fräckt är det inte med en nyckelringskamera?!) Tur att jag har jobbat som ett as i sommar så att jag har råd med allt >___<
//A

 Anneli Light

2008-08-23 kl 21:49:43
Just nu har jag en lightversion av min reaktion när jag fick veta att The Cure skulle komma till Stockholm, men jag är inte långt ifrån. Jag näst intill hyperventlierar av glädje.

The Cure släpper ett nytt album 13 oktober
Mihmihmih!!!
Här är den nya singeln: The Perfect Boy. Najs video :)
//A


 En till bebis på g

2008-08-23 kl 20:45:40

När jag klev på 58an igår valde jag att sätta mig bredvid en kille som satt och bläddrade i en färggrann bok. Jag kände genast igen typen av bilder: Det var Holgabilder. När han vände blad kunde jag bekräfta min misstanke då jag hann se att det stod HOLGA över hela framsidan.
Holga är en gammal analog plastkamera (även linsen är i plast) som ger färgstarka, vinjetterade bilder. Skärpan är lite sissådär, färgerna flyter ihop, man kan fota med dubbelexponeringar, kamerahuset läcker in ljus osv. Dessutom kan man skruva på fisheyelinser och olika filter och använda sig av färgblixtar. Så sjuukt coolt. Allt blir helt surrealistiskt.
Jag har gått runt ett tag och funderat på att skaffa mig en såndär kamera, och när jag hamnade bredvid den här coola killen bestämde jag mig. Jag blev ännu mer säker på min sak när hans kompisar klev på bussen och han visade upp sin nyinköpta holgakamera. En RÖD dessutom. Så sjukt snygg, jag har bara sett den i svart innan.

Så idag kollade jag runt lite på nätet och hittade ett startpaket med den röda 120CFNkameran, film, batterier och den där boken han satt och bläddrade i för 729 kr på kaffebrus. Jag bara måste ha.
Det är dags att skaffa ett syskon till min Polaroid 636, min första bebis.
//A Neeeeeeeej

2008-08-22 kl 00:09:18
ÅÅH VAD TRÖTT JAG BLIR. Två års arbete förstört.
Jag får panik på honom.
Panik!
Panik!
Panik!

Hjälp mig :(
//A

 Panik

2008-08-21 kl 22:32:38
Jag vaknade imorse med bara en tanke i mitt huvud:
Det här är min sista dag på sommarlovet. Jag vill göra något, sätta mig på ett tåg eller en buss och se var jag hamnar, åka någonstans, träffa någon gammal vän och prata gamla minnen, träffa nytt folk, sätta mig vid havet och ta en drink med någon trevlig människa, vemsomhelst.
Så jag möter up min langare (haha <3) i skogen och sedan går vi till den nybyggda ica som ligger bara några hundratals meter från där vi bor och köper italiensk glass. Den är inte jättegod, men det spelar ingen roll. Vi sätter oss ute i solskenet med utsikt över en tråkig parkering, men det gör inget. Det är sista dagen på sommarlovet. Jag måste göra något, jag får panik.
I höst kommer jag inte ha tid till något annat än att plugga jobba och knappt dansa. Dansstudion, som faktiskt är en utan få platser där jag kan få släppa allt annat och koppla av all stress, kommer jag sakna mycket nu när jag trappar ner från två-tre gånger i veckan till en. Baletten kommer jag inte ha tid till, utan denna terminen blir det bara discon.

Jag sitter på mitt rum och känner att jag måste göra något, men det är ingen som vill eller kan göra något med mig. Jag tror det är jobbigast att vara under 18 precis en månad innan man blir 18. Det känns som att alla går ut och har skitroligt heela tiden och jag kommer inte in på krogen. Det är så frustrerande.
Det är sista dagen på sommarlovet. Jag ringer Malin, men hon ska till sin syster och kan inte åka med mig ner till havet och dricka min fina alkoläsk jag just köpt. Så det slutar med att jag sitter och kollar på tv hela dagen, kollar min bdb varannan timma, sover, äter bullar och känner mig sjukt ensam.

Imorgon är det skola och jag hoppas av hela mitt hjärta att vi inte får PO i historia, då döör jag.
//A


PO hälsar alla elever i SP3D välkomna tillbaka till Schillerskas
kalla stenlokaler med ventilationer som ger obehag om man sitter inom 1,5 meter.

 Hej då sommarlovet

2008-08-19 kl 23:54:35


Ja, nu är snart sommarlovet slut. På fredag går vi uppför Schillerskas förbannade stentrappor igen, tillbaka för att ´sitta och lyssna på viktiga saker som ryska revolutionen, arkaiska leenden och August Strindberg. Men jag har haft en av de bästa sommrarna på riktigt länge.

Juni
Hultsfred, bajsmannen, nudlar, basilikaplantor, killar i kokostymer, Camp Gödh, kollegor, godiskablar, iskalla nätter, langos, dansdansdans, 89or, incestgöteborg, regnklickar, fota, rödvinsfläckar, The Hives, Röda Sten, ponisar, pepp, drömmar, chill, "DET ÄR GÖÖÖDH!"

Juli
Värmländska skogar, varmtvarmtvarmt, partypartyparty, sjukt mycket bra musik, Camp Pålack, sköna skåningar, norrmän, stockholmare (de finns faktiskt!), örebroare och karlskronabor, polisar, en sönderbränd rygg, california white, judar, bad, ramlande, balkonghäng, middagar, fika, Grundsund, sommarkvällar, ett evigt badande, ett evigt jobbande.

Augusti
Jobbande, göteborgsregn, Kulturkalaset, Way Out West, Halmstad, film, fikafikafika, ångest, onda chefer, glädjetårar, pirr i magen, dans.

Bra på det hela taget :)
//A

 Telia älskar mig

2008-08-17 kl 23:04:18

Jag sitter på busshållplatsen och har sådär tråkigt som man bara kan ha när man väntar på bussen. Då hör jag hur det plingar till i min ficka. Ett ljud som får mig att fyllas av förhoppningar. Det är ljudet av min mobiltelefon som vill tala om för mig att jag fått ett sms. Vem är det som älskar mig så mycket att de skickar ett sms? Är det Malin? Eller Lenne kanske? Erik? Har de fått någon jättebra idé som de bara måste få ur sig? Jag måste ta reda på det.
Jag tar upp mobilen och ser till min besvikelse att det inte är Mallan, Erik eller Lenne som smsat mig. Det är Telia som älskar mig. De älskar mig så mycket att de bara måste berätta om sitt nya erbjudande. Jippie.

Jag sitter hemma vid datorn och surfar runt lite tills jag får den briljanta idén att logga in på min bilddagbok. När jag kommer in ser jag att min kommentarssymbol blinkar. Jag vet direkt vad det betyder: Jag har fått en kommentar. Jag börjar såklart undra vem det är som slogs av en tanke när denne såg mina bilder. Antagligen är det Lenne eller Mallan, men tänk om det är en snygg kille som tycker om mina bilder, eller kanske en proffsfotograf?
Nej det är såklart ingen snygg kille som tycker om mina bilder som kommenterat min fina bild på bessie, DET ÄR PARLINO SOM VILL INFORMERA MIG OM DERAS ERBJUDANDEN. Användaren MrsEmma91 tycker tydligen det är okej att spamma folk och ge dem falska förhoppningar. Men det är det fan inte.

När jag sedan loggar in på bloggen så ser jag att en Camillanågonting har kommenterat ett inlägg. Jag fylls återigen med hopp. Men återigen krossas de då jag läser hennes kommentar. Hon vill bara göra reklam för sin blogg. Den är dessutom urusel, men hon tycker ändå att jag ska ställa en fråga i hennes frågestund.

Jag kan hantera vanlig reklam, men när det blir sådär att de skickar mig ett personligt meddelande, som sms eller en kommentar då blir jag sur
Bajs i rumpan.
//A


 Jobbjobbjobb... Men Anneli ser ljuset i tunneln!

2008-08-15 kl 23:11:33
Buu. Jag har jobbat 11 av 15 dagar denna månaden, jag är så otroligt trött i hela kroppen och mina fötter värker. Det känns inte som att jag har något socialt liv längre, trots att jag försöker rädda de spillror jag har kvar genom att träffa kompisar efter jobbet.
Igår blev jag utkastad från Flygarns Haga för att jag höll i mitt vinglas som Hanna köpt ut åt mig, eftersom att jag fyller 18 om en månad. Jag hade inte ens druckit en droppe av det, så det var lite surt.
Ironiskt nog kommer skolan bli räddningen. Skolan kommer bli semestern. Jag är tom ledig hela tre dagar innan skolan börjar. Fy fan, jag ska sitta ute hela nätterna och verkligen ta vara på de sista sommarkvällarna. Någon som är på eller??
September, då börjar min riktiga semester. Då jobbar jag typ inte alls. Tre dagar är helt spikade, och jag kanske får två dagar till. Sen fyller jag år, vi åker till Stockholm, träffar sköna människor, ser Coldplay... <3
Det kommer bli gött.
//A


Hos Kajsa

 Ny design

2008-08-11 kl 00:34:48
Nu är den nya designen uppe. Säg gärna vad ni tycker och sånt :)
//A


Ny design

 Hemlig

2008-08-10 kl 15:59:51
Dags för en ny design snart kanske?

Kul att efter att jag la upp den här bilden på bdb så slog ni besökarrekordet.
Nu är det uppe i hela 17 pers på en och samma dag, haha.
Ni är söta ni, jag har ju inte ens lagt upp designen än :)
//A


Hemlig.jpg


 Hoppipolla

2008-08-10 kl 01:43:11
Jag måste erkänna att jag blev lite frälst igår av Sigur Ros. Idag hittade jag den här sjukt fina videon på Youtube.
Pensionärer och busstreck är ju ändå bland de finare tingen vi har här i världen.
Jag ger er: Hoppipolla


//A

 Jag puttade Anders (Mitt besök på Way Out West)

2008-08-10 kl 00:54:52
Ptja jag har ju tyvärr inga roliga campinghistorier att berätta för er så vi drar igång direkt med konserterna

Lightspeed Champion
Jag missade typ mer än halva konserten för att kön in till festivalen var så jäkla lång och långsam. Det jag hann se var lite småroligt. De hoppade omkring lite, spelade ledmotivet till Star Wars och lattjade. Men annars så var det rätt segt. OCH VARFÖR HAR HAN PÄLSMÖSSA PÅ SIG??Mando Diao
Mando brukar ändå var rätt pary, men idag tyckte jag inte att de höll den höga standard de brukar. De spelade för många nya låtar (jag tycker inte om dem lika mycket som de gamla från de två första skivorna) och PÅ TOK för få gamla låtar. Publiken var (där jag stod; längst fram lite åt höger) sjukt lam, men enligt GP så var det röj, antagligen där jag inte stod då. Men det är klart, det är ju Mando det handlar om så de var ändå inte helt åt skogen :)

Franz Ferdinand
Mina små älsklingar. Okej kanske inte riktigt men det var ju typ för dem som jag gick. Det hade varit mycket roligare om de hade spelat lite senare på kvällen så att jag hade fått lite bättre foton, men konserten vär väldigt bra :) Publiken var mer pepp när jag såg Franx på Arvika 06, och jag vill minnas att bandet var snäppet bättre då också.
I princip alla låter jag ville höra spelades: Take Me Out, Outsiders, This Fire, 40 FT och Walk Away osv. De hann även klämma in ett par nya låtar som inte lät helt fel heller och jag ser fram emot den nya skivan.

     

The National
När jag var 14 fick jag en blandskiva av min dåvarande pojkvän och där fanns det några låtar med The National. Mr November blev en av mina favoriter, så det var grymt kul att höra den gamla låten igen. Jag hade liksom en period då jag lyssnade mycket på dem, men det var några år sedan sist nu. Det blev lite nostalgi över det hela. Lite mysigt sådär, men inte så mycket mer.

Sigur Ros
Egentligen har jag inte lyssnat så mycket på Sigur, men jag tycker de är rätt sköna ibland. Fina ljussättningar hade de och jag kunde inte låta bli att bli kär när de hällde en massa konfetti över mig dessutom. Mys mys.

  


Broder Daniel
Det här är nostalgi om något. Min fina fiiina BDperiod <3 Jag var kanske inte så über som jag låter, men det var en fin tid då det bara var Henrik Berggren och Jocke Berg som förstod en. När nu bandets rykte på något sätt förvandlats till verklighet när gitarristen Anders hoppade från Angeredsbron, hade de kunnat göra den här spelningen helt magisk, men den kändes mest "hej hopp" (HAHAHA ORDVITSEN!! XDD), som att de inte såg det här som något lika stort som fansen gjorde. Kanske orkade de inte göra något märkvärdigt av det?
Jag hörde någon som skulle gå dit med en tröja där det stod
"Jag puttade Anders" på, haha. Jag tyckte iaf det var sjukt kul, lite som Englaskämten som Jonna höll på med på Arvika, fast 1902874192834 gånger bättre X)
Bäst: No Time For Us, framförd av Henrik, ensam på aukustisk gitarr allra sist.


"Vad sa Anders innan han tog livet av sig?"
"Hej Hopp"

HAHAHA. Puss på mig själv för att jag har sån otroligt bra humor :*
//A

 Way Out West

2008-08-08 kl 00:12:43
Kameran är putsad, regnkläderna framletade, batterierna laddade. Jag är redo för Way Out West 08.
Jag vill att det ska vara imorgon idag.
//A

 Nya bilder

2008-08-05 kl 20:59:54
Blandade bilder från några veckor tillbaka.


Linnea i Grundsund


Löv i Botaniska


Mallan på Café TinTin


Balkonghäng med fina folket


Mallan i Vasa


Sommarkväll på Hovåsbadet

 Sjukt

2008-08-05 kl 18:07:23
Hej hopp allihopa!
Det var drygt en vecka sedan jag skrev nyss, och då handlade det om jobbet. Jobbet är också det som hindrar mig från att skriva så ofta som jag vill. När jag kom hem idag låg det ett gulligt paket på mitt sjukt stökiga skrivbord. Där stod det:

"Här får du för att du jobbar så bra.
Bara du inte jobbar ihjäl dig.
Men du kanske får råd med en bil eller två.
Puss & Kram från din syster"

Och så hade hon tejpat fast två ferarribilar och en sån där godispussmun. I paketet låg det en stor chokladkaka <3 Jag blev sjukt glad :) Jag har typ glömt av hur choklad smakar eftersom att jag jobbar så mycket och har inte tid att träffa kompisar, shoppa eller äta godis.

Lite ledig har jag varit sedan jag skrev sist iaf. Jag åkte ner till Halmstad och hälsade på Markus och gjorde det vi är allra bäst på: Ingenting. Ja okej, vi kollade på film och lagade mat (Sjukt gott blev det), kollade lite på stan osv. Det är verkligen skönt att komma ut på landet lite och lugna ner sig emellanåt. Jag lånade Dancer in the dark av honom också. Ni vet den där musikalen av Björk jag tjatade om ett tag. Sjuukt fin film och Björk är söt som alltid och musiken är sjuukt bra. Hehe. Jag har försökt ladda ner den hur länge som helst och när jag väl fick tag i den så bytte den helt hux flux från engelskt tal till dubbad italienska. MITT I FILMEN! INNAN DEN BÄSTA LÅTEN! TOM LÅTEN VAR FFS DUBBAD >_____< Jag blev sjukt irriterad så nu håller jag på att kopiera den riktiga dvdn som jag lånade av Markus.

Jag måste sluta att överkonsumera ordet sjukt. 6 gånger bara i det här inlägget. Det mina vänner, är sinnes(sjukt).
//A


Mallan & Moi

RSS 2.0