Rom del VI

2011-03-26 kl 19:52:20
I förrgår hade vi sittning med klassen med tema Disney. Jag var Pochahontas (i brist på fantasi) liksom två andra hehe, men vi hade också bla Törnrosa (innan hon fick veta att hon var prinsessa) Anden, Robin Hood, Hattmakaren, Mimmi Pigg, och Alladins apa Apoo. Fota lite grann, men de bilderna kommer ni få se nästa gång kanske. Att ha sittning på Göteborgs nation var inte jättebra, trångt och tallrikarna var av papper osv.

Hur som helst, här kommer lite bilder från muséerna kring sixtinska kapellet. Man fick inte fota inne i själva sixtinska så då gjorde jag inte det, till skillnad från andra ignoranta turister, men det var så hemst hemskt vackert.


Fina Sara

sjukt..

Fina trappan :')
Nu ska jag och Emma till Wermalnds och dricka öl och dansa till Håkan!
Tjo!

 Rom del V

2011-03-23 kl 19:47:56

Nu är jag tillbaka från mitt pluggcelibat, tentan är skriven och nu blir det lite fler bilder från Rom.


Spanska Trappan

Ni kanske inte visste det, men Kristoffer var med på hela resan. Det här var dock den enda bra bilden jag fick på honom.


 Rom del IV

2011-03-19 kl 23:33:39
Alltså ååh jag har verkligen inte pluggat så mycket som jag skulle behövt idag... ångesten... Men imorgon ska jag plugga med lite kurskamrater så de kanske kan berätta lite om Allans teorier om någonting, Lindgrens tankar om populärkulturen och Bourdieus hat mot kommersiell tv? Jag har verkligen noll koll?
Nu får ni lite fler bilder istället


Hittade en kompis
Vidvinkel hehehehe


Utanför fanns det gladiatorer som man fick fota om man betalade 20(!) Euro.
Metafoto

 Saker jag drömde inatt

2011-03-19 kl 11:59:15
- Mina nya glasögon blev repiga
- Jag gav en handdator till en mobbad kille
- Jag var en späckhuggare

 Rom del III

2011-03-19 kl 11:34:12
Utsikt från hotellets takterass
I nästa del blir det massor av bilder inifrån Colosseum!

 Rom del II

2011-03-18 kl 12:25:11

När vi kom till Petrikyrkan började det regna ordentligt. Sara langade påvevinken
och blåsa
och kön var hur lång som helst!
Men som tur var gick kön ganska snabbt, och väl därinne var det så fantastiskt vackert.
och jättehögt i taket såklartMichelangelos kupol
för 5 euro fick man gå upp i kupolen och titta ner på alla små myrmänniskorna
På utsidan av kupolen blåste och regnade det fortfarande. I nästa del får ni se utsikten!

 Nya glasögon

2011-03-17 kl 23:15:45

meeeeaaoow

 Rom del I

2011-03-17 kl 21:07:43

Här bodde vi
Mamma hittade en liten kotte
Vi bodde nära Colosseum
Vänta lite vid övergångstället
Piazza del Colosseo
Turister
Fota lite grann
Citroner
Vi hittade en galen marknad där det såldes allt möjligt trams, som en massa pärlor tex. Jag köpte ett par solglasögon, eftersom att jag glömde mina på tåget till Paris i somras. 40 kr yeah yeah.
Nästa gång får ni se Petrikyrkan, så fantastiskt vacker!
 Ett smakprov från Rom

2011-03-17 kl 12:00:02
Hej hej

Just hemkommen från redovisning om retoriska processer (tror det gick bra) och matshopping. Glasögonpar #2 har hunnit komma också, liksom min väska från asos.

Rom var fantastiskt! Vi hann med Petrikyrkan, sixtinska kapellet, spanska trappan, colosseum och den dära fontänen som Antita Ekberg badar i i La Dolce Vita från 1960 (glömmer alltid vad den heter). Sitter och jobbar med bilderna för fullt (när jag inte pluggar inför den kommande tentan) Det blev en hel del bilder och allt fotades i raw så det kommer nog ta lite extra tid att pilla med dem, men förhoppningsvis så blir bilderna liiite bättre av det också. Är ju inte såndär raw-förespråkare annars, tycker mest att det blir mycket krångligare och mycket mer jobb för en inte så stor kvalitetsskillnad (och nu kommer det säkert någon av er bli arga på mig, men det är min uppfattning efter att endast ha jobbat med formatet en gång tidigare) Men jag har en känsla av att det blev några riktigt bra bilder!Men här kommer ett första smakprov från Petrikyrkan:

Känner inte direkt att det blev någon större skillnad faktiskt, förutom att det blev krångligare...

 00:27

2011-03-10 kl 01:17:05
Åh det är så himla skönt att vara i Göteborg!
- Människorna pratar go göteborgska
- Man hittar dit man ska
- Man kan pussa på Kristoffer
- Man kan umgås med Linnea och Johanna på ett äkta ölhäng på andra lång, dricka öl, prata killar och startaklubbplaner, utbildningar, bli körd av nybliva körkrtsinnehavaren Linnea och lyssna på Depeche på högsta volym
- Man bryter inte fötterna av sig eftersom att göteborgs mark är PLATT (till skillnad från lund där de har kullersten i hela stan, där man ryter fötterna om man har klackar)


Sitter och väntar på att Kristoffer ska inse att hans kärlek till mig är starkare och viktigare än hans jobb och komma hem och mysa lite. Det kommer antagligen inte hända, så jag går och lägger mig nu istället!!


 I was happy in the haze of a drunken hour

2011-03-07 kl 00:58:19
Här i skåneland är det full rulle så jag har liksom inte hunnit uppdatera er så mycket denna veckan.

Dansade Lindy Hop i torsdags, det var hur kul som helst men det var synd att jag fick dansa med en kille som inte hade taktkänsla eller ens fattade grundstegen... Jaja!
I fredags drack jag och Frida vin med festliga sugrör hemma hos mig innan vi gick till Blekingska med lite annat folk. Så himla bra att det ligger så nära mig (= man kan sova hemma hos sig själv) Jag lyckades dock gå fel på vägen hem ändå, och till på köpet stukade jag foten haha. Har också ett minne av att någon skjutsar mig på en cykel och ramlar.

Imorgon är det föreläsning, jag får förhoppningsvis mina nya glasögon som jag har beställt, åker till Götlaborg (LEK MED MIG!!) och på lördag åker jag, mor, syster och bror med flickvän till Rom! Tre fotonördar i ett vårigt Rom hehe, undrar hur detta kommer sluta.Festliga sugrör

RSS 2.0